Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Kasım 2015 16:43

İran ve Rusya'dan kritik Suriye kararı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif görüştü.

İran ve Rusya'dan kritik Suriye kararı
iran, suriye, rusya,

Rusya Dışişleri Bakanlığı basın ofisinden yapılan açıklamada, Rus tarafının isteği üzerine iki ülke dışişleri bakanları arasında yapılan telefon görüşmesinde, 14 Kasım'da Viyana'da yapılacak "Suriye Destek Grubu" toplantısında, Suriye'de siyasi diyalog sürecinin bir an önce başlatılmasının önerilmesi konusunda mutabakata varıldığı belirtildi.

Suriye hükümeti ile muhalefeti arasındaki görüşmelerin BM çatısı altında gerçekleşmesi gerektiğinin vurgulandığı görüşmede, "Suriye destek grubu" dahil diğer "oyuncuların" da taraflara anlaşmaları yönünde destek vermesi gerektiği kaydedildi.

Suriye krizinin çözümüne ilişkin Viyana'da daha önce iki görüşme yapılmış ve ikinci görüşmede taraflar, muhalefetin ve terörist grupların yer aldığı iki ayrı listenin hazırlanması konusunda anlaşma sağlamıştı.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Moskova ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, bu konuların çözümünün Suriye'deki durumun barışçı yollardan çözülmesi için sağlam bir temel olacağını belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...