Tgrt Haber
21 Haziran 2022 07:47 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 08:43

Türkiye'nin bölgede etkinliğini arttırması İran ve Yunanistan'ı rahatsız etti! Saldırılarını arttırmaya başladılar

Türkiye’nin bölgede etkinliğini arttırması ve söz sahivi konumuna gelmesi Tahran ve Atina’da rahatsızlığa yol açtı. Türkiye’nin operasyon düzenlediği bölgelerde etkinliğini arttırmak isteyen İran, terörist grupları sahaya sürerken üstlerimize her gün saldırı düzenledi. Ege’de ise gerilimi tırmandıran Atina yönetimi ABD ile tatbikata başladı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Türkiye'nin bölgede etkinliğini arttırması İran ve Yunanistan'ı rahatsız etti! Saldırılarını arttırmaya başladılar
iran,türkiye,yunanistan

Türkiye’nin Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlediği operasyonlar sonrası İran harekete geçti. Türkiye’yi kendi kontrolü altındaki terör gruplarıyla tehdit eden Tahran yönetiminin Şii milis gruplardan Asaib Ehli’l-Hakk’a bağlı Ahrar el-Hak isimli terör yapılanması, Türk güçleri iki hafta içerisinde bölgeyi terk etmezse bütün noktalarda hedef alınacak tehdidini savurdu. Şii milis yapılanması sadece Türkiye’yi değil aynı zamanda ticari, siyasi ilişkilerini sürdüren Iraklı kişi ve kurumları da cezalandırmakla tehdit etti.

"PKK'YI DA KULLANIYORLAR"

Irak Cumhuriyeti Sanayi ve Madencilik Bakanlığı eski müsteşarlarından Abdulhadi Ubeyd, Türk operasyonları ile ilgili Tahran’ın ilk günden bu yana sürdürdüğü rahatsızlığı yeni bir boyuta taşıdığını söyledi. Türkiye’yi tehdit eden grubun İran güdümlü olduğunu belirten Ubeyd “İran’ın nihai amacı askeri, dini, kültürel, coğrafi ve ekonomik açıdan Irak’ı tamamen teslim almak. Geçtiğimiz günlerde İran’ın dini lideri Hamaney’in danışmanı önce Bağdat’a ardından Musul’un Telafer bölgesine gitti. Türkiye’yi ve Türkiye ile temasta olan tüm Iraklılara yönelik son tehdidin de bu ziyaretin hemen ardından gelmesi manidar. İran yönetimi Musul batısından Suriye’nin doğu ve kuzey aksına uzanan koridoru kontrol etmek istiyor. Bu projeyi yıllardır sahada zaten adım adım uygulama çabasında. Bu konuda Haşdi Şabi kadar PKK’yı da kullanıyorlar” diye konuştu.

İRAN, OPERASYON HATTINI İSTİYOR

Irak ordusundan emekli Albay Edib el-Tikriti ise “Tahran şu an Türkiye’nin operasyon yürüttüğü tüm noktaları kontrol etmek istiyor. Sincar başta olmak üzere Irak’ın Suriye ve Türkiye sınır çizgisinde tek güç olma hedefleri var. Irak’ın İran dışında açık kara kapısı olmasın diye uğraşıyorlar. Bu noktada yegâne rakip ve tehdit olarak da Türkiye’yi görüyorlar. Türkiye’de yaklaşan seçimleri de baskı aracı olarak kullanarak askerî kazanım sağlayacaklarına inanıyorlar” dedi. Iraklı emekli komutan ayrıca Beşika Zelikan’da konuşlu Türk askeri varlığına yönelik saldırıların olağanüstü arttığını hatırlattı “Güçleri yeterse sabotaj girişimleri ve füze saldırılarını Pençe Harekât serisinin sürdüğü alana taşıyacaklar” uyarısında bulundu.

KÜSTAH İFADELER

Kendilerini Ahrar el-Hak olarak kamufle eden İran güdümlü terörist oluşum Türkiye’nin terör operasyonlarını Irak’ın ulusal güvenliğine ve hatta genel olarak bölgenin güvenliğine yönelik tehdit olarak gösterdi. Şii terör grubu 20 yılı aşkın süredir PKK işgalinde olan bölgenin Türk askerlerinden kurtarılacağı ve bu amaç için tüm askeri üs ve noktaların vurulacağı” kaydı düşüldü.

Türkiye'nin bölgede etkinliğini arttırması İran ve Yunanistan'ı rahatsız etti! Saldırılarını arttırmaya başladılar

ATİNA'DAN YENİ TAHRİK

Yunan ordusu, ülkedeki ABD askerleriyle yeni bir tatbikata başlarken Yunan Merkezli Pentapostagma gazetesi, Trakya’yı Yunanistan’ın, İstanbul’un batı yakasını da Ekümenik Patrikhane devleti olarak gösteren harita paylaştı. Tehdit ve provokasyon için hazırlanmış habere “ABD, Ankara’yı 96 saat içinde işgal eder” başlığı atılırken, Yunan ordusundaki Türkiye korkusu da ifşa edilmiş oldu.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ertuğrul21 Haziran 2022 18:02

Tüm dünya birleşse 96 saatte ankarı işgal edemez.

Sonraki Haber Yükleniyor...