Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 May 2022 13:36 - Güncelleme : 23 May 2022 16:38

İran'da 10 katlı bina çöktü: Ölü ve yaralılar var

İran'ın Huzistan eyaletinde bulunan Abadan şehrinde 10 katlı bir binanın çökmesinden kaynaklı 4 kişi hayatını kaybetti, 55 kişi de yaralandı. Çöken binada kurtarma çalışmaları devam ederken ölü ve yaralı sayısının artmasında endişe ediliyor.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İran'da 10 katlı bina çöktü: Ölü ve yaralılar var
İran,Bina,Huzistan

İran'ın gündeyinde bulunan Huzistan eyaletine bağlı Abada şehrinde inşaat halinde olan 10 katlı 'Metropol' adlı bina çöktü. İran devlet televizyonundan aktarılan haberde, binada meydana gelen çökme sonucu şu ana kadar 4 kişinin hayatını kaybettiği, 55 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

ARAMA KURTARMA DEVAM EDİYOR

Binada arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ederken İran Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, olay yerine 15 ambulansın gönderildiğini ve diğer eyaletlerden de 30 ambulans talebinde bulunulduğunu bildirdi. 

Ayrıca farklı eyaletlerden toplam 50 arama kurtarma ekibinin de olay yerine sevk edildiği belirtildi.

"KESİN BİR SAYI YOK"

Abadan Valiliği ise arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını belirterek, "Henüz ölü ve yaralı sayısına ilişkin elimizde kesin bir sayı yok. Ölü ve yaralı sayısı daha da artabilir. Çalışmalar devam ediyor" açıklamasında bulundu. İran devlet televizyonu, çöken binanın şehir merkezinde bulunduğunu ve kalabalık nedeniyle çok sayıda kişinin enkazda mahsur kalmış olabileceğini duyurdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...