Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ağustos 2021 13:39

Cezaevi'nin güvenlik kameraları hacklendi: Mahkumlara işkence kamerada

Bilgisayar korsanları, İran’daki cezaevinde mahkumların şiddet gördüğü görüntüleri paylaştı. Gardiyanların mahkumları dövdüğü o anlar bütün dünyada tepki çekti.

Cezaevi'nin güvenlik kameraları hacklendi: Mahkumlara işkence kamerada
iran,cezaevi,hacker,alinin adaleti,şiddet,darp,dünya,hapishane

Hackerlar, İran’ın başkenti Tahran’daki Evin Cezaevi’nin kamera sistemlerine sızdı. Bilgisayara korsanları görevlilerin mahkumlara uyguladığı şiddet görüntülerini yayınladı.

İran’da “Ali'nin Adaleti” isimli bir hacker grubu başkent Tahran’daki Evin Cezaevine ait kamera sistemine sızdı. Hackerlar sistemden gardiyanların mahkumlara uyguladığı şiddet görüntülerini yayınladı. Kamera sisteminin İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin kara lekesi olduğunu belirten hackerlar siyasi tutuklulara destek vererek mahkumların özgür kalmaları için bu eylemi yaptıklarını söylediler.

Görüntülerdeki bir mahkumu öldüresiye döven cezaevi memurlarının görüntüleri İran’da tepkiye neden oldu. Görevlilerin kendi aralarında da kavga ettiği skandal görüntüler, tepkilere neden oldu.

CEZAEVİ MÜDÜRÜ ÖZÜR DİLEDİ

Görüntülerin haber sitelerinde ve sosyal medyada hızla yayıldı. Görüntüler yayılınca Evin Cezaevi Müdürü Muhammed Mehdi Hacmuhammedi sosyal medya hesabından yaşananlardan ötürü özür diledi. Özür mesajında şiddet görüntüleriyle ilgili sorumluluğun kendisinde olduğunu belirten cezaevi müdürü, kabul edilemez davranışların sorumluluğunu kabul ettiğini söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...