Tgrt Haber
27 Ağustos 2022 10:02 - Güncelleme : 27 Ağustos 2022 10:18

İran'da 43 yıl sonra bir ilk: Kadınlara tribün yasağı kalktı

İran yönetimi 43 yıl sonra kadınlara yönelik getirdiği yasaklardan biri olan spor karşılaştırmalarına katılma engelini kaldırdı.

İran'da 43 yıl sonra bir ilk: Kadınlara tribün yasağı kalktı
İran,Kadın,Süer Lig,Taraftar,Stadyum

İran yönetimi 43 yıldır kadınların stadyumlara girmesine izin vermiyordu. İran'da kadınlara son birkaç yılda sadece birkaç ulusal maça katılma izni verilirken ülkede yıllardır uygulanan bu kadar dünyada da büyük tepki çekmişti.

43 YIL SONRA BİR İLK

İran Spor ve Gençlik Bakanlığı Güvenlik Genel Müdürü Mecid Şehidi, 43 yıl sonra kadınların, Süper Lig maçlarını tribünden seyretme yasağının kaldırıldığını duyurdu.

ERKEK KILIĞINDA STADYUMLARA GİRİYORLARDI

Daha önce futbol müsabakalarına alınmaları yasak olan kadınların erkek kılığında stadyuma girmesi ve yakalanmaları dünya basınında gündeme gelmişti.

İran'da 43 yıl sonra bir ilk: Kadınlara tribün yasağı kalktı

"MAVİ KIZ" HUDAYARİ, KENDİSİNİ YAKMIŞTI

Hatta İran'da maç izlemek için stadyuma girmeye çalıştığı gerekçesiyle hapse mahkum edilmesine tepki olarak kendini ateşe veren futbol taraftarı Seher Hudayari hayatını kaybetmişti. "Mavi Kız" olarak anılan Hudayari, hayatını kaybettiğinde 29 yaşındaydı.  Bu durum dünyada yankı bulunca, FIFA ve Asya Futbol Konfederasyonu'nun (AFC) mektubunu devreye girdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...