Tgrt Haber
06 Ocak 2022 14:34

İran'da Kasım Süleymani'nin heykeli yakıldı!

Ölümünün ikinci yıl dönümünün üzerinden 3 gün geçmişken Kasım Süleymani'nin İran'da bulunan heykeli, belirsiz kişiler tarafından ateşe verildi.

İran'da Kasım Süleymani'nin heykeli yakıldı!
kasım süleymani,iran,heykel

İran'ın Çaharmahal-Bahtiyari eyaletine bağlı Şehrikürd kentinde, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'ye ait heykel kimliği belirsiz kişilerce ateşe verildi. İran devlet medyası, şehir merkezinde bulunan heykelin gece saatlerinde ateşe verildiğini duyurdu.

İran'da Kasım Süleymani'nin heykeli yakıldı!

Şehir merkezinde açılışı yapılan heykelin ateşe verilmesine tepki gösteren İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney'in eyalet temsilcisi Muhammed Ali Nikunam, saldırıyı saygısızlık ve ihanet olarak nitelendirerek, eylemin ABD ve İsrail'e hizmet ettiğini savundu.

KASIM SÜLEYMANİ'NİN ÖLÜMÜ

ABD’nin, 3 Ocak 2020'de Bağdat Havalimanı yakınlarında İranlı General Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu el-Mühendis’in araç konvoyuna düzenlediği hava saldırısında, aralarında 2 komutanın da bulunduğu Irak ve İranlı askeri yetkililerden oluşan toplam 10 kişi hayatını kaybetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...