Tgrt Haber
28 Temmuz 2022 15:15 - Güncelleme : 28 Temmuz 2022 15:22

İran'da 1.600'den fazla köpek öldürüldü! Aktivistler tutuklandı

İran'da bir gurubun hayvan barınağını basarak '1.500'den fazla köpeği öldürmesi' infiale neden oldu. Katliamı protesto eden bazı hayvan hakları aktivistleri ise tutuklandı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Euro News
İran'da 1.600'den fazla köpek öldürüldü! Aktivistler tutuklandı
İran,Köpek,Katliam

İran’da bir gurup hayvan barınağını basıp 1.500 fazla köpeği öldürdü. İnfiale neden olan görüntülerin Demavend kentindeki Gandak Köpek Barınağı'nda kaydedildiğini belirtti. Hayvan hakları aktivistleri, hükümete bağlı bir grubun 25 Temmuz'da barınağa baskın düzenleyerek içerisindeki 1600 kadar köpeği vurarak öldürdüğünü bildirdi. İran Çevre Bakanlığı ise iddiaları yalanlayarak yalnızca depolama merkezindeki 50 hasta köpeğin öldürüldüğünü söyledi. 

AKTİVİSTLER TUTUKLANDI

Hayvan hakları aktivistleri Gandak Barınağı'ndaki köpeklerin tümünün aşılı olduğunu söyleyerek yetkililerin onları öldürmek için hiçbir gerekçesi olmadığını ifade etti.  Öfke dalgasının büyümesi üzerine aktivistler Demavend Kaymakamlığı önünde toplanarak protesto gösterisi düzenledi. Parlamento yakın zamanda evcil hayvan sahipliğini önemli ölçüde kısıtlayacak bir yasa tasarısını onaylamayı bekliyor. 

Yasa tasarısına göre, bir evcil hayvan barındırabilmek için özel bir komiteden ruhsat alınması gerekecek. Kedi, kaplumbağa ve tavşan gibi bazı hayvanların ithalatı, alımı, satımı, nakliyesi ve barındırılmasına en az

790 EURO PARA CEZASI 

Halihazırda İran'da köpek sahiplerinin köpeklerini parklarda gezdirmesi yasaklandı ve bu bir suç sayılıyor. Hayvan hakları savunucusuna göre, Tahran rejimi evcil hayvan beslemeyi ve köpek sahipliğini "Batılılaşmanın bir sembolü" olarak görüyor. 

 

Kaynak: Euro News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...