Tgrt Haber
10 Ekim 2021 16:30

İran'da pizza yiyen kadınlara televizyon yasağı! Ekrana çıkamayacaklar

İran Radyo ve Televizyon Kurumu, pizza yiyen kadınların televizyonda gösterilmesine yasak getirildiğini duyurdu. Ülkede kadınların deri eldiven taktığı, sandviç yediği ve kırmızı içecek içtiği anların da ekranda yayımlanmamasına ilişkin öneriler mevcut.

İran'da pizza yiyen kadınlara televizyon yasağı! Ekrana çıkamayacaklar
pizza,,iran,,televizyon,,yasak,

İran Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (IRIB) yaptığı açıklamadai pizza yiyen kadınların televizyonda gösterilmesinin yasaklandığı bildirildi.

Govorit Moskva radyosunun yayımladığı habere göre, İran Radyo ve Televizyon Kurumu, pizza yiyen kadınların yer aldığı video içeriklerinin televizyonda gösterilmesini yasakladı. Ayrıca kızların deri eldiven giydiği, sandviç yediği veya kırmızı içecekler içtiği videoların gösteriminden vazgeçilmesi de ülkede gündeme gelen öneriler arasında yer alıyor.

KADINLARA SERVİS YAPAN ERKEKLER DE GÖSTERİLMEYECEK

Televizyon şovlarında işyerlerinde kadınlara çay servisi yapan erkeklerin yer aldığı görüntüler de yasaklı içerik kapsamına girdi.

IRIB yetkilileri, sakıncalı içeriği filtrelemek için kadınların ve erkeklerin ev ortamında bulunduğu videoları izleyecek, yayın akışı (streaming) sağlayan platformlar ise içeriklerdeki sansürü kendileri gerçekleştirecek.

ŞORT GİYEN HAKEM NEDENİYLE MAÇ YAYINI DURMUŞTU

Daha önce İran Radyo ve Televizyon Kurumu’nun sansür görevlilerinin bir futbol maçının yayınını aniden kestiği bildirilmişti. Sonradan yayının şort giymiş kadın hakem nedeniyle kapatıldığı ortaya çıkmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...