Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Temmuz 2022 17:43 - Güncelleme : 28 Temmuz 2022 18:03

İran’da bilanço ağırlaşıyor: Sel felaketinde can kaybı 6’ya yükseldi

İran'ın başkenti Tahran'da şiddetli yağışlar nedeniyle oluşan sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya yükselirken yaralı sayısı ise 14'e çıktı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İran’da bilanço ağırlaşıyor: Sel felaketinde can kaybı 6’ya yükseldi
İran,Sel,Sağanak

İran’ın başkenti Tahran’da dün gece etkili olan şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor. Yetkililer, sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 6’ya yükseldiğini, yaralı sayısının ise 14’e yükseldiğini açıkladı.

"UYARILARA UYULMADI"

Tahran Acil Durum Başkanı Yahya Saleh Tabari, halkı başkentteki dağlık alanlardan ve nehir kenarlarından kaçınmaya çağırdı. Tahran Valisi Mohsen Mansouri, bölge sakinlerinin şiddetli yağış ve sel uyarılarına büyük ölçüde uymadığını söyledi.

İran’da bilanço ağırlaşıyor: Sel felaketinde can kaybı 6’ya yükseldi

18 EYALET SELDEN ETKİLENDİ

İran Kızılayı Başkanı Pirhossein Kolivand ise yaptığı açıklamada, ülkenin 31 eyaletinden 18'inin selden etkilendiğini söyledi. Tahran’da bugün şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde 4 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin ise yaralandığı açıklanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...