Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Kasım 2014 15:49

İran'dan ABD ve İsrail'e açık tehdit! 'Sizi vurabiliriz'

İran, ABD ve İsrail'i açıkça tehdit etti...Tahran Cuma İmamı Kermani, Siccil füzelerinin İsrail'in nükleer merkezlerini ve ABD'nin bölgedeki üslerini vurabilecek kapasiteye sahip olduğunu açıkladı.

İran'dan ABD ve İsrail'e açık tehdit! 'Sizi vurabiliriz'
iran, abd, israil, tahran cuma imamı,

Tahran Cuma İmamı Ayetullah Muvehhidi Kermani, "Siccil füzeleri İsrail'in nükleer merkezlerini ve ABD'nin bölgedeki üslerini vurabilecek kapasiteye sahiptir ve İsrail'in bu füzelere karşı savunma yeteneği bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı. İran resmi haber ajansı İRNA'nın haberine göre, Kermani, "Siyonist rejiminin gizli nükleer tesisleri ve füzeleri İran füzelerinden emniyette değildir" dedi. Öte yandan, İran devlet televizyonunda yayınlanan "Tel Aviv'e 7 dakika " adlı belgeselde konuşan savunma uzmanı Mehdi Bahtiyari, saniyede 4 bin 300 metre yol kat eden 700 kilogram ağırlığındaki Siccil füzesinin 7 dakikada İsrail'i vurabileceğini söyledi. Bahtiyari, İran füzelerinin İsrail'e verebileceği zarara işaret ederek, söz konusu füzenin menzilinin 300 ile 2 bin kilometre olduğunu, 800 kilometre uzaklığı hedefleyen "Kıyam" füzesinden sonra İsrail'le karşı üretildiğini keydetti. İran, 2008 yılında sıvı yakıt kullanılan "Siccil-1" füzelerini ürettikten bir yıl sonra katı yakıtla çalışan "Siccil-2" füzelerini ürettiğini duyurmuştu. Ülkede her hafta cuma ve bayram namazı kıldıran imamlar, İran'ın en üst otoritesi olan Ayetullah Hamaney'i temsilen konuşma yetkisine sahip bulunuyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...