Tgrt Haber
02 Ağustos 2022 12:18 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 12:35

İran'dan ABD'ye rest: Sert ve hızlı cevap vereceğiz

ABD'nin İran'a yönelik aldığı yeni yaptırım kararına, İran'dan tepki geldi. Dışişleri Bakanı Nasır Kenani, Beyaz Saray'ın yaptırımların devam etmesi konusundaki ısrarına hızlı ve sert şekilde cevap vereceklerini açıkladı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İran'dan ABD'ye rest: Sert ve hızlı cevap vereceğiz
iran,abd

İran Dışişleri Bakanı Nasır Kenani, ABD’nin İran’a petrol ve petrokimya ürünlerinin ticaretinde destek sağlayan altı şirketi yaptırım listesine almasına tepki göstererek, "Beyaz Saray'ın yaptırımlara olan bağımlılığı ve bunların araçsal kullanımı Amerikan tahakküm sisteminin bir göstergesidir. Bu ülkede hükümetlerin değişmesi yaklaşımlarında hiçbir farka sebep olmuyor. Biden yönetiminin yetkilileri defalarca Trump'ın maksimum baskı politikasını başarısız ve etkisiz bir politika olarak nitelendirdi ancak pratikte bu politikayı sürdürdüler. Hatta nükleer anlaşmaya geri dönüş müzakerelerinde dahi bu sonuçsuz yaptırımlardan geri adım atmadılar. İran, Beyaz Sarayın yaptırımların devam etmesi konusundaki ısrarına hızlı ve sert bir şekilde cevap verecek" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Hazine Bakanlığından dün yapılan açıklamalarda, İran ile bağlantılı altı şirkete yaptırım kararı alındığı açıklanmış, petrol ve petrokimya ürünlerinin İran’dan Doğu Asya'ya ihracatına yardımcı olan dördü Hong Kong'da, biri Singapur'da ve biri Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) olmak üzere toplam altı şirketin yaptırım listesine eklendiği belirtilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...