Tgrt Haber
24 Haziran 2022 15:39 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 15:52

İran'dan İsrail'e suçlama: Türkiye ile aramızı bozmak istiyor

İran'ı İstanbul'daki İsraillilere yönelik suikast planlamakla suçlayan İsrail Dışişleri Bakanı'na Tahran'dan cevap gecikmedi. İddiaların gerçek dışı olduğunu belirten İran Dışişleri, İsrail'i İran-Türkiye ilişkilerini bozmaya çalışmakla suçladı.

İran'dan İsrail'e suçlama: Türkiye ile aramızı bozmak istiyor
İsrail,MİT,Suikast,Türkiye,İran

İran'ı İstanbul'daki İsrail vatandaşlarına yönelik suikast planlamakla suçlayan ve sık sık vatandaşlarını uyaran  İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid'e Tahran'dan sert cevap geldi.  İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, Lapid'in iddiasını "saçma" olarak niteledi. Bakanlığın Twitter'dan paylaştığı açıklamaya göre Hatibzade, söz konusu iddianın "iki Müslüman ülke arasındaki ilişkileri bozmak için tasarlanmış bir senaryo" olduğunu iddia etti. 

İsrail Dışişleri Bakanı Lapid, dün Ankara'da Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İstanbul'daki İsraillilere yönelik bir suikast planının engellenmesindeki yardımından ötürü Türk hükümetine teşekkür etmişti. Lapid, "Son haftalarda İsrail vatandaşlarının hayatları İsrail ve Türkiye arasındaki güvenlik ve diplomatik işbirliği sayesinde kurtarıldı" demişti. "Burada sadece masum İsrailli turistlerin öldürülmesinden bahsetmiyoruz. Bu aynı zamanda Türkiye'nin egemenliğinin İran terörünce ihlalidir" Lapid, "Türkiye'nin bu konuda İranlılara nasıl karşılık vereceğini bildiğinden eminiz" ifadesini kullanmıştı.

 

Bakan Çavuşoğlu da İsrail ile güvenlik konusunda işbirliği içinde olduklarını belirterek "Ülkemizde İsrail vatandaşlarına yönelik terör tehdidi konusunda Sayın Lapid ile yakın temas hâlindeydik. Kurumlarımız arasında istihbarat ve bilgi paylaşımı sürekli gerçekleşti. bu tür olayların ülkemizde yaşanmasına hiçbir şekilde izin veremeyiz” demişti. 

UYARI ÜSTÜNE UYARI YAPMIŞTI 

Devrim Muhafızları komutanlarından Albay Seyyad Hodayi'nin 22 Mayıs'ta Tahran'da öldürülmesinden İsrail'i sorumlu tutan İran, intikam sözü vermişti.  İsrail geçtiğimiz haftalarda yayımladığı seyahat uyarısında vatandaşlarına Türkiye'ye gitmemeleri çağrısında bulunmuştu. İsrail, İran'ın olası saldırılarına hedef olabilecekleri gerekçesiyle Türkiye'deki tüm vatandaşlarının da bu ülkeden ayrılması için uyarıda bulundu. Ankara ise  Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu belirterek İsrail'e cevap vermişti. 

İran'dan İsrail'e suçlama: Türkiye ile aramızı bozmak istiyor

MİT VE EMNİYET’TEN OPEASYON YAPTI

Tahran ile Tel Aviv arasında gerginlik İstanbul’a taşınmak istendi. Ancak MİT ve İstanbul Emniyeti ortak çalışmaları ile İsraillilere yönelik saldırı arayışında olan yapıları belirledi. Günü birlik 3 eve ve Beyoğlu’nda bir otele yapılan baskında bazı kişiler gözaltına alındı. İran gizli servisine çalıştıkları iddiasıyla yakalanan suikast timinden ele geçen silahlar da belli oldu. Hücre üyelerinden 2'si susturucu takılı 4 tabanca ve çok sayıda merminin ele geçirildiği öğrenildi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...