Tgrt Haber
26 Eylül 2021 18:07

İran'dan nükleer müzakere açıklaması: Kendimizi mahkum etmeyeceğiz

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan devlet televizyonuna yaptığı konuşmada, ABD tarafından gelecek adımlara bakacaklarını ifade ederek, “İran’ı nükleer müzakerelere mahkum etmeyeceğiz” dedi.

İran'dan nükleer müzakere açıklaması: Kendimizi mahkum etmeyeceğiz
İran,Dışişleri,ABD,Nükleer

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD’ye gerçekleştirdiği Birleşmiş Milletler (BM) 76’ıncı Genel Kurulu ziyareti sonra İran devlet televizyonuna nükleer müzakereler konusunda açıklamalarda bulundu. Abdullahiyan başta olmak üzere Almanya, Fransa ve İngiltere Dışişleri Bakanları ile görüştüğünü yapılan müzakereler ve nükleer anlaşmaya geri dönüşün nasıl olacağı konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını açıkladı.

“MÜZAKERELERİNİ BÜYÜK BİR ZARURET OLARAK GÖRMÜYORUZ”

İran’ın nükleer anlaşma ve nükleer müzakerelere mahkum olmayacağını belirten Abullahiyan, "Ülkeyi nükleer müzakerelere hapsetmeyeceğiz. Viyana müzakerelerini büyük bir zaruret olarak görmüyoruz. Ancak anlaşmanın yeniden sağlanması halinde bunu ülke ekonomisinin kalkınması için değerlendireceğiz" dedi.

“ABD’NİN ATACAĞI SOMUT ADIMLARI İZLİYOR OLACAĞIZ”

Abdullahiyan, nükleer anlaşmaya geri dönüş konusunda kesin kararı vermek için ABD'nin atacağı somut adamlara bakacaklarını belirterek, "ABD’li yetkililer ve ABD medyasından gelen açıklamalar ile yetinmeyeceğiz. Bu konuda kesin karar verebilmek için ABD'nin atacağı somut adımları izliyor olacağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...