Tgrt Haber
15 Nisan 2019 09:16

İran'dan Trump'a tehdit!

İran Petrol Bakanı Bicen Namdar Zengene, Trump'ın İran'a yaptığı baskılara değinerek benzin fiyatlarıyla uyarı yaptı. Zengene, "Trump ya baskıya devam eder ya da benzin fiyatlarını düşürmek için çalışır" şeklinde konuştu.

İran'dan Trump'a tehdit!
iran,trump

İran - ABD gerilimi artarak devam ederken, bu kez tehdit eden taraf değişti. Benzin fiyatlarını yükselmesi ve ABD'deki petrol üretimindeki sıkıntı İran'ın elini güçlendirdi.

"ABD TERCİH YAPSIN"

İran Petrol Bakanı Bicen Namdar Zengene, İran devlet medyasında yer alan açıklamasında, ABD'nin ülkesine yönelik yaptırımları hakkında değerlendirmelerde bulundu. "Petrol fiyatının her gün yükselmesi piyasanın tedirgin olduğunun bir göstergesidir. Donald Trump, İran'a baskıyı artırma ile ABD'deki benzin fiyatlarını düşük tutma arasında bir tercihte bulunmalıdır" dedi.

Petrol piyasasının kırılgan bir seyirde olduğunu ve ABD'nin İran'a baskıyı artırmak istemesi durumunda bu kırılganlığın derinleşeceğini belirten Zengene, "Venezuela'da sorunlar var, Rusya'ya yaptırım uyguluyorlar, Libya istikrarsız ve ABD'deki petrol üretimi de elden gitti. Bu tabloya göre; üretim, arz ve talep çok kırılgan bir süreçten geçiyor." ifadelerini kullandı.

.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...