Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Haziran 2021 09:21

İran'ın yeni cumhurbaşkanı İbrahim Reisi oldu

İran'da resmi olmayan seçim sonuçlarına göre muhafazakar aday İbrahim Reisi ülkenin 8. Cumhurbaşkanı oldu.

İran'ın yeni cumhurbaşkanı İbrahim Reisi oldu
isran,seçim

İran'da cuma günü cumhurbaşkanlığı seçimi vardı. 4 adayın yarıştığı seçimin ilk sonuçlarına göre muhafazakar aday İbrahim Reisi 28 milyon 600 bin oydan 17 milyon 800 binini alarak seçimi kazandı.

İran cuma günü sandık başına giderek 8. Cumhurbaşkanını seçti. Son cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin bu görevi iki dönem yaptığı için katılamadığı seçimin favorisi ise Yargı Erki Başkanı İbrahim Reisi’ydi. 4 adayın yarıştığı seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre İbrahim Reisi İran’ın 8. Cumhurbaşkanı oldu.

60 milyon seçmenin bulunduğu ülkede, 4 önemli adayın anayasayı koruyucular konseyi kararı ile veto edilmesi üzerine seçim için sonucu baştan belli eleştirileri yapılıyordu.

RUHANİ'DEN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de yaptığı açıklamada halkın seçtiği cumhurbaşkanının belli olduğunu belirterek 45 gün sonra görevi kendisine devredeceğini dile getirdi.

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...