Tgrt Haber
25 May 2022 18:21 - Güncelleme : 25 May 2022 18:33

İranlı albayın suikastı sonrası çarpıcı açıklama: İstihbaratın içine sızılıyor

Devrim Muhafızları Ordusu mensubu Albay Seyyad Hodayi'nin 22 Mayıs'ta uğradığı suikastın yankıları sürüyor. İran Hodayi’nin ölümü sonrası İsrail’i suçladı. İranlı milletvekili Ali Rıza Beygi de suikast sonrası "ülkenin güvenlik ve istihbaratına nüfuz edildiğinin" bir göstergesi olduğunu söyledi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
Devrim Muhafızları Ordusu mensubu Albay Seyyad Hodayi'nin suikastı sonrası İsrail suçlandı.
İran,İran Devrim Muhafızları Ordusu,Hasan Seyyad,İsrail
Devrim Muhafızları Ordusu mensubu Albay Seyyad Hodayi'nin suikastı sonrası İsrail suçlandı.

Motosikletli iki saldırganın açtığı ateş sonucu vurularak ölen İranlı albay için cenaze töreni düzenlendi. Tayvan’da saldırıya uğrayan Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Albay Hasan Seyyad Hodayi’nin ölümü İran’ı derinden sarstı ve açıklamalar peş peşe geldi.

İran'da yayın yapan "asriran" adlı internet sitesine konuşan Tebriz Milletvekili Beygi, Hodayi'ye düzenlenen suikastın istihbarat ve güvenlik zafiyetini ortaya koyduğunu belirtti.

Ülkenin güvenlik ve istihbaratına İsrail'in nüfuz ettiğine işaret eden Beygi, "Savaşçımızın Suriye'den buraya takip edilerek Tahran sokaklarında Meclisin karşısında suikasta uğraması hoş bir işaret değil. Kudüs'teki işgalci rejimle (İsrail) doğrudan çatışmada askeri üstünlüğümüzden ne kadar söz etsek de bu üstünlüğün tersi ülkenin güvenlik ve istihbarat işlerinde geniş çaplı nüfuz olarak kendini gösteriyor." İfadelerini kullandı.

YABANCILARA ODAKLANMALI

İstihbarat ve güvenlik kurumlarının önceliklerinin belirlenmesi gerektiğini kaydeden Beygi, şöyle devam etti:

Sendika ve sivil toplantıların polisle çatışmaya dönüşmesi, kurşun ve gaz bombası atılması, iç güvenlik sisteminin ülkedeki durumu doğru değerlendirmediğini gösteriyor. İstihbarat servislerimizin önceliklerinin belirlenmesinde bir sorun olduğuna inanıyorum. Odaklanılması gereken ana unsurlar; yabancılar ve onların nüfuzu olmalıdır.

İNTİKAM SÖZLERİ

İran Devrim Muhafızları Ordusunun ülke dışındaki askeri-istihbari operasyonlarını yürüten Kudüs Gücü bünyesinde Suriye'de görev aldığı belirtilen Albay Hodayi, 22 Mayıs'ta Tahran'daki evinin önünde arabasında beklerken motosikletli iki kişinin açtığı ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti.
Saldırıyı üstlenen olmazken İranlı yetkililer İsrail'i suçlamış ve saldırının intikamının alınacağını açıklamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...