Tgrt Haber
16 Ekim 2014 15:08

İranlı tuğgeneral Suriye'de öldürüldü

Suriye'nin Halep kentinde, muhaliflere karşı Esad güçlerinin safında savaşan bir İranlı tuğgeneralin öldüğü iddia edildi.

İranlı tuğgeneral Suriye'de öldürüldü
İran, tuğgeneral, İran,Halep,dolar,Suriye,Kerbela

Merkezi İran'da bulunan Mersaad sitesinin haberine göre, İran Devrim  Muhafızları Kara Kuvvetleri Kerbela Karargahı Komutanı Tuğgeneral Cebbar Dirisavi  (45), İslami Cephe ile Esad güçleri arasında Halep'te yaşanan çatışmalarda  öldürüldü. Yaşamını yitiren Tuğgeneral Dirisavi'nin İran'ın Ahvaz kentinde  toprağa verildi.
Öte yandan Arap basını da Tuğgeneral Dirisavi'nin Halep'te yaşanan  çatışmada hayatını kaybettiği yönündeki haberlere yer verdi. Bu arada İslami Cephe'nin saha komutanlarından İsmail Ahmed de daha  önce Esad güçleri safında savaşan çok sayıda Afganistanlı, İranlı ve Lübnanlı  militan öldürdüklerini ileri sürerek, "İran, ülkelerine çalışmaya gelen  Afganistanlı gençleri para karşılığında Esad rejimine destek vermek amacıyla  Suriye'ye savaşmaya gönderiyor" iddiasında bulunmuştu.
İran'da mülteci olarak yaşayan Hazara kökenli Afgan vatandaşlarının  aylık 500 dolar ve oturma izni karşılığında Devrim Muhafızları tarafından  eğitilerek Suriye'de Esad rejiminin safında muhalefete karşı savaşmaları için  gönderildikleri öne sürülmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...