Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Haziran 2021 16:06

İran halkı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden umutlu

İran 13. dönem Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sabahın erken saatlerinden beri sandık başında. İran halkı, seçimlerden umutlu...

İran halkı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden umutlu
iran,seçim

İran halkı, 13. dönem Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandık başına gitti. 83 milyona sahip olan İran'da toplamda 59 milyon 310 bin 307 seçmen oy kullanabilecek. Ülke genelinde 07.00'da başlayan oy kullanma işlemleri 00.00'a kadar sürecek. Gerekirse oy kullanma işlemi iki saat daha uzatılanilecek. İran İçişleri Bakanlığı, oy kullanma işleminin gece yarısı tamamlanması ile birlikte seçim sonuçlarına dair ilk verilerin açıklanmaya başlayacağını ve sonuçlarının yarın netlik kazanacağını açıkladı.

İran halkı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden umutlu

İranlı seçmen Mahsa Latifi, şunları söyledi:

“Bir İranlı olarak seçimlerde benim de söyleyecek bir sözüm var. Seçimlere katılmak benim görevim. Yeni seçilecek Cumhurbaşkanın ise bize verdiği vaatleri yerine getirmesini bekliyoruz.”

Ehsan Porrahim ise şu ifadeleri kullandı:

“Bu milli güne ben de katıldım. Seçimlerden umutluyum. Cumhurbaşkanı ve belediye Meclis üyelerini belirmek için oy kullanacağız. Bu bizim görevimizdir ve yerine getirmeye çalışıyoruz.”

Bir diğer İranlı seçmen olan Ali Ekber Sadegi, “Kendi ülkemizin geleceğini gücümüz yettiği kadarıyla belirmek için sandık başına geldik. Özgür, güçlü ve gelişmiş bir İran için oy kullanıyoruz” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...