Tgrt Haber
15 May 2021 15:56

İrlanda Dışişleri Bakanı'ndan İsrail'e tepki! Çocukların öldürülmesi kabul edilemez

İrlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Simon Coveney İsrail'e tepkisini gösterdi! Saldırılarda çocukların öldürülmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti

İrlanda Dışişleri Bakanı'ndan İsrail'e tepki!  Çocukların öldürülmesi kabul edilemez
israil,,irlanda dışişleri bakanı,,isril,,tepki,

İşgalci İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ediyor...Tepkiler gecikmiyor. İrlanlanda Dışişleri ve Savunma Bakanı Simon Coveney, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Gazze'de pazartesiden beri İsrail ateşinde 32 çocuk öldü. Bu, tüm ölümlerin yaklaşık 4'te biri. Kabul edilemez! İsrail'in çatışma halindeki çocukları korumaya yönelik uluslararası yasal yükümlülükleri var ve bunu yapmıyor. İrlanda yarın Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde tekrar güçlü bir şekilde dile getirecek." ifadelerini kullandı.

İrlanda Dışişleri Bakanı'ndan İsrail'e tepki!  Çocukların öldürülmesi kabul edilemez

KUDÜS'TE YAŞANAN OLAYLAR

Son dakika yaşanan gelişmelere göre İsrail savaş uçakları Gazze'de içinde Associated Press ve Al Jazeera ofislerinin de bulunduğu binayı vurarak yerle bir etti. İsrail'in Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik sürdürdüğü saldırılar, Avustralya'nın Melbourne ve Sidney kentlerinde düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

1948'DEN BU YANA FİLİSTİNLİLER "FELAKETİ" YAŞIYOR

Arap ülkeleri ile İsrail arasında 1948'de yaşanan savaş Filistin'in işgaline engel olamazken, İsrail'in kurulduğu günden bu yana Filistinlilerin acıları dinmiyor.  İsrail'in 14 Mayıs 1948'de tarihi Filistin toprakları üzerinde kurulmasıyla zorunlu göçe ve katliamlara maruz kalan Filistinliler, Nekbe'nin 73. yılına girdi. Filistinliler için zorunlu göç, yağma ve katliamların simgesi olan İsrail'in kurulduğu 14 Mayıs'tan bir gün sonrası 15 Mayıs'a atfedilen Nekbe (Büyük Felaket) yıllardır dinmeyen acıları ifade ediyor. İsrail'in kurulmasıyla aynı dönemde yaşanan 1948 Arap-İsrail Savaşı, Filistinlilerin yaşadığı acıları azaltmazken, topraklarının işgal edilmesini de durduramadı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...