Tgrt Haber
09 Eylül 2021 15:04

İş yerinde gizli kripto para madenciliği! Yakayı böyle ele verdi

ABD'de iş yerinde gizli gizli kripto para madenciliği yapan bir kişi yakayı ele verdi. İşveren suç duyurusunda bulundu.

İş yerinde gizli kripto para madenciliği! Yakayı böyle ele verdi
kripto para,madencilik,abd

New York eyaletindeki Suffolk County'de yer alan mahkeme kaleminde bilişim teknolojisi denetimcisi olarak çalışan Christopher Naples, iş yerine yasadışı şekilde ichazlar yerleştirdi ve kripto para madenciliği yaptı. Çalışana dava açıldı... Geçtiğimiz günlerde görülen davada Suffolk County Bölge Başsavcısı Timothy Sini, 42 yaşındaki Naples'in 2000 yılından beri mahkeme kaleminde çalıştığını ifade etti.

Sini, Naples'in Riverheas bölgesindeki County merkez binasına toplamda 46 tane cihaz yerleştirdiğini ve Bitcoin dahil birçok kripto para madenciliği yaptığını söyledi. New York Times'ın haberine göre Naples, cihazlar fark edilmesin diye cihazları, duvara monteli, kullanılmayan büyük sigorta kutularına ve boşluk bulunan zemin döşemelerinin altına kurmuş. Cihazlardan en az 10 tanesi yaklaşık şubat ayından beri binanın belirli bölgelerinde çalışır vaziyetteymiş.

ELEKTRİK FATURASI SAYESİNDE YAKALANDI

Naples'in iş yerindeki gizli kripto madenciliği, iş yerine gelen en az 6 bin dolar yani yaklaşık 50 bin TL elektrik faturasıyla ortaya çıktı. Ayrıca Sini, Naples'in cihazların kendisine ait olduğunu da kabul etti.

Başsavcı Sini, "Kripto para madenciliği devasa miktarda kaynak gerektiriyor ve madencilik yapanlar tüm bu elektrik ve soğutma masraflarını karşılamanın bir yolunu bulmaya çalışıyor" dedi.

Naples'in kurnazca bir yol bulduğunu söyleyen Sini, "Maalesef bunu vergi ödeyen vatandaşların sırtından yapmaya çalıştı" ifadelerini kullandı.

Naples hakkında yasadışı şekilde bilgisayarlara erişim, büyük hırsızlık ve kamuya zarar verme suçlarından dava açıldı. Eğer suçlu bulunursa 15 yıl hapis cezası alabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...