Tgrt Haber
15 May 2021 08:57

İşgalci İsrail Filistin'i vurmaya devam ediyor

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında şehit sayısının 61'i çocuk, 36'sı kadın olmak üzere 213’e, yaralı sayısının ise bin 442’ye yükseldiğini açıkladı.

İşgalci İsrail Filistin'i vurmaya devam ediyor
israil,filistin,gazze,saldırı,israil işgalci,filistin saldırı

İsrail'in Gazze'ye alçak saldırıları sürüyor... Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada, saldırılarda şehit sayısının 61'i çocuk, 36'sı kadın olmak üzere 213’e, yaralı sayısının ise bin 442’ye yükseldiğini açıkladı.

İSRAİL FİLİSTİNİ YIKIYOR GOOGLE ÜSTÜNÜ ÖRTÜYOR

İşgalci İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarına dünya sessiz kalırken, Google’da İsrail’in saldırılarının izlerini gizledi.

FİLİSTİN'İN CESUR KIZI: KADINLARA SAHİP ÇIKIN

11 yaşındayken 2011’de İsrailli askerlere meydan okuduğu için ‘Filistin’in cesur kızı’ olarak tanınan Ahed Et-Temimi, dünyaya çağrıda bulundu.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLINKEN'DEN İSRAİL'E YALANLAMA!

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail ordusunun vurduğu basın kuruluşlarına ait binada Hamas'ın faaliyet gösterdiğine dair herhangi bir kanıt görmediğini söyledi.

İSRAİL SAĞLIK ÇALIŞANLARINI HEDEF ALARAK KATLETTİ

İşgalci İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında şehit ve yaralı sayısı artıyor. Son olarak İsrail 2 sağlık çalışanını hedef aldı. El-Şifa Hastanesi İç Hastalıkları Bölüm Başkanı Dr. Eymen Ebu Aluf ve Nöroloji profesörü ve Filistin Nöroloji Derneği başkanı Dr. Moin El Alul İsrail’in bombardımanında aileleri ile birlikte katledildi. İsrail ordusunun 2 doktoru bilerek hedef aldığı öğrenildi. 

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in bir sağlık merkezini 2 füzeyle vurduğunu ve binada büyük hasar meydana geldiğini açıkladı.

İşgalci İsrail Filistin'i vurmaya devam ediyor

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in gece yarısından itibaren Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda yıkılan binaların enkazındaki arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

İşgalci İsrail Filistin'i vurmaya devam ediyor

FİLİSTİNLİ BABA ŞEHİT OLDU

İsrail katliamlarına devam ediyor. Filistinlilere yönelik hava saldırı düzenleyen işgalci İsrail’in saldırılarından bir acı haber daha geldi. İsrail’in düzenlediği bombardıman sırasında kızlarının yaşadığı korkuyu yenmek için onları teselli eden babanın videosu gündem oluştu.  Saldırılarda çocukların korkmaması için bazı oyuncaklar aldığını söyleyen baba Ahmed Mansi, çocukların korkmaması için uçak sesleri altında oyun oynamalarına devam etmesini istedi. 

İşgalci İsrail Filistin'i vurmaya devam ediyor

“OYUN OYNAMAYA DEVAM ET"

Görüntülerde ayrıca savaş uçağının çıkardığı sesin artması nedeniyle Hala ve Sara'nın korkuyla sağa sola kaçmaya çalıştığı anda Gazzeli baba, "Her şey yolunda, buraya gel. Endişelenme Sara" diyerek çocuklarını sakinleştirmeye çalıştığı ve küçük kızı Hala'ya sarıldığı görülüyor.

İşgalci İsrail Filistin'i vurmaya devam ediyor

BAKANLIK BİNALARINA SALDIRDILAR

İsrail'in saldırısında Gazze'deki Çalışma Bakanlığı binası tamamen yıkıldı, Sosyal Kalkınma Bakanlığının bulunduğu bina ise büyük oranda hasar gördü.

İşgalci İsrail Filistin'i vurmaya devam ediyor

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şati Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlenen saldırıda 6'sı çocuk, 2'si kadın 8 Filistinli daha şehit düştü. Saldırıda Yasemin Hassan (31) isimli kadın ile Ebu Hatab ailesinden Yamin (5), Bilal (10) ve Yusuf (11), El-Hadidi ailesinden Muha (36), Abdurrahman (8), Suheyb (14) ve Yahya (11) şehit oldu. Sivil, çocuk fark etmeden şehit eden İsrail'in katliamına dünya sessiz kaldı.

İşgalci İsrail Filistin'i vurmaya devam ediyor
 

GAZZE'NİN KUZEYİNE BOMBARDIMAN

Bölgedeki AA muhabirinin aktardığına göre İsrail savaş uçakları Gazze’nin kuzeyine de yaklaşık 30 saldırı gerçekleştirdi. Gazze'nin kuzeyindeki eğitim müdürlüğü çevresi, sivillerin evleri ve bir caminin hedef alındığı saldırılar sonucu söz konusu bölgenin büyük kısmında elektrikler kesildi.

İşgalci İsrail Filistin'i vurmaya devam ediyor

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, PAPA FRANCIS İLE GAZZE'Yİ KONUŞTU

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İşgalci İsrail'in Filistinlilere yönelik uyguladığı şiddet ve zulüm için bütün dünyaya seslenmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin’de vahşet yaşandığını belirterek İsrail’in saldırılarının muhatabının sadece Filistinliler değil tüm Müslümanlar, Hristiyanlar ve insanlık olduğunu ifade etti. Erdoğan, kutsallara saldırmakta beis görmeyen işgalci İsrail karşısında tüm insanlığın birlik olması gerektiğini belirtti.

İşgalci İsrail Filistin'i vurmaya devam ediyor

"SALDIRI BARBARCA BİR EYLEMDİR"

İşgalci İsrail'in dünyaya gerçeklerin yayılmasını engellemek için Gazze'de medya binasını vurdu. İsrail savaş uçakları, Gazze'de içinde AP ve Katar merkezli televizyon kanalı Aljazeera'nin ofislerinin de bulunduğu 13 katlı binayı vurarak yıktı. Al Jazeera'den yapılan açıklamada, "İsrail'in yaptığı, gazetecilerimizin hayatını hedef alan ve gerçeği ortaya çıkarmalarını engellemeyi amaçlayan barbarca bir eylemdir." ifadeleri kullanıldı.
İşgalci İsrail Filistin'i vurmaya devam ediyor

NETEYAHU'DAN BIDEN'A "KAYITSIZ DESTEK" TEŞEKKÜRÜ

.ABD, işgalci İsrail'in Filistinlilere yaşattığı zulmü ve şiddetini kınamadı. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD'nin "İsrail'in meşru müdafaa hakkına sarsılmaz desteğini" iletti. Biden'ın bugün Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Açıklamada, "Biden, Hamas ve diğer terör gruplarının Kudüs ve Tel Aviv de dahil bölgelere yönelik roket saldırılarını kınadı. Biden, İsrail'in güvenliği ve İsrail'in sivilleri korurken kendini ve halkını meşru müdafaa hakkına sarsılmaz desteğini iletti." ifadesine yer verildi. Biden'ın bölgede sürdürülebilir sükunetin tekrar tesis edilmesi konusundaki görüşünü de ilettiğinin aktarıldığı açıklamada, "Biden, tüm dünyadaki çeşitli inançlardan insanlar için çok önemli bir şehir olan Kudüs'ün barış yeri olması gerektiğini belirtti." bilgisi paylaşıldı.

İşgalci İsrail Filistin'i vurmaya devam ediyor

HAMİLE KADIN DAHİL 6 KİŞİLİK AİLE İSRAİL SALDIRISINDA ŞEHİT EDİLDİ

İsrail savaş uçaklarının, top ve tanklarla eş zamanlı olarak dün gece Gazze Şeridine düzenlediği saldırılar sırasında Tanani ailesinin evi de hedef oldu.

Saldırıda, Rafet (38), Raviye Ebu Asr (35) ile karnındaki bebeği ve çocukları İsmail (6), Emir (5), Ethem (5) ve Muhammed (3) şehit oldu.

Saldırıda şehit olan Rafet'in kardeşi Hatim et-Tanani, saldırıların hedef gözetmeksizin düzenlendiğini belirtti.

Ev vurulduğu sırada kardeşi Rafet ile telefonda konuştuğunu ve vurulma sesini duyduğunu ifade eden Hatim "Kardeşimin evi de öncesinde herhangi bir uyarı yapılmaksızın birden fazla füzeyle doğrudan vuruldu." dedi.

GAZZE'YE YÖNELİK SALDIRILARINI BUGÜN DE SÜRDÜRDÜ

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana hava ve karadan vurmaya devam ettiği Gazze Şeridi'nde şehitlerin sayısı giderek artıyor.

Dünyadan gelen tepkilere aldırış etmeyen İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarına bugün de sürdürdü.

ŞEHİTLERİN SAYISI 212'YE YÜKSELDİ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra düzenlediği basın toplantısında, İsrail saldırılarında şehit sayısının 212'ye yükseldiğini belirtti.

Kudra, hayatını kaybedenler arasında 61 çocuk ve 36 kadının bulunduğunu, yaralı sayısının ise 400'ü çocuk ve 270'i kadın olmak üzere 1400'e ulaştığını ifade etti.

"HASTALIKLARIN YAYILMASINA SEBEP OLACAK"

İsrail'in masum sivilleri evlerinde hedef almaya devam ettiğini ve aşırı güç kullandığını kaydeden Kudra, saldırılar nedeniyle on binlerce Filistinlinin evsiz kaldığını ve bu durumun yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ve salgın hastalıkların yayılmasına sebep olacağını sözlerine ekledi.

İşgalci İsrail Filistin'i vurmaya devam ediyor

İşgalci İsrail Filistin'i vurmaya devam ediyor

İşgalci İsrail Filistin'i vurmaya devam ediyor

İşgalci İsrail Filistin'i vurmaya devam ediyor

İşgalci İsrail Filistin'i vurmaya devam ediyor

İşgalci İsrail Filistin'i vurmaya devam ediyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...