Tgrt Haber
14 Temmuz 2018 17:39

İşgalci İsrail güçleri Gazze'de saldırıya hazırlanıyor

İsrail ordusuna ait bir tankın Gazze'de bir eve ateş açtığı bildirildi. Gün içerisinde iki ayrı hava saldırısına da maruz kalan Gazze şeridinde endişe hâkim. Yanı sıra İsrail ordusundan yapılan açıklamada İsrail'in tüm güçleriyle savaşa hazır olduğu vurgulandı.

İşgalci İsrail güçleri Gazze'de saldırıya hazırlanıyor
israil,,gazze,,filistin

İsrail güçleri Gazze'deki bazı noktalara ateş açtı. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusuna ait tank, Han Yunus kentinin doğusundaki bir evi hedef aldı. Yetkililerden saldırı sonucu yaralananların olduğu ya da hasar meydana geldiği yönünde herhangi bir açıklama yapılmadı. İsrail yönetiminden de saldırıyla ilgili bir açıklama gelmedi.

İSRAİL GÜÇLERİ GAZZE'DEKİ HEDEFLERİ VURUYOR

Öte yandan Gazze'ye yönelik gece geç saatlerde gerçekleştirilen hava saldırıları sonrası İsrail güçleri yeniden saldırıya geçti, bazı noktalar vuruldu. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'ye yönelik hava saldırısında Kassam Tugaylarına ait olduğu ileri sürülen iki tünel ile bir eğitim kampının vurulduğu belirtildi. İsrail medyasında söz konusu saldırının ardından "Gazze'den sınırına yakın bölgelerde bulunan Eşkol ve Aşkalon Yahudi yerleşim yerlerine de roket atıldığı" iddia edildi. Hava saldırısına ilişkin Filistinli taraflardan henüz bir açıklama yapılmadı.

İSRAİL ORDUSUNDAN GAZZELİLERE TEHDİT

Yanı sıra İsrail'in savaşa hazır olduğunu ifade eden Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabı Twitter'dan, Gazze'de yaşayan Filistinlilere yönelik tehdit gibi bir mesaj yayımladı. Mesajına 2008, 2012, 2014 yıllarında İsrail'in saldırıları nedeniyle yıkılan Gazze'deki bazı binaların fotoğraflarını ekleyerek, 2018 yılı için de soru işareti koyan Adraee, şu ifadeleri kullandı: "Gazze halkının, Hamas yüzünden son on yılda yaşanan yıkımı unutmadığından eminim. Bu yılki görüntü 2014'e göre daha ağır olabilir."

SINIRDAKİ FİLİSTİNLİLERE SALDIRI: 25 YARALI, 2 ŞEHİT

Bununla beraber Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze'nin doğu sınırında gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahalesinde aralarında gazdan etkilenenlerin de bulunduğu 25 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. Saldırılarda 1'i çocuk 2 Filistinli şehit oldu.

"BÜYÜK DÖNÜŞ YÜRÜYÜŞÜ"NDE KATLİAM

Filistinliler, Toprak Günü'nün 42. yılı nedeniyle 30 Mart'tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor. İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor. Gazze sınırında 30 Mart'tan bu yana devam eden barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinde 137 Filistinli İsrail askerlerinin saldırıları sonucu şehit oldu, binlercesi yaralandı. İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinliler arasında, 2 gazeteci, 2 sağlık çalışanı da yer alıyor.

2014'TE YÜZLERCE FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

İsrail'in 7 Temmuz 2014'te başlattığı "Koruyucu Hat Operasyonu" adı altında başlatılan ve 51 gün süren saldırılarında 551'i çocuk olmak üzere 2 bin 158 Filistinli şehit olmuş, 11 binden fazla kişi de yaralanmıştı. Filistin makamları, özellikle hava saldırıları nedeniyle harabeye dönen şehirde 28 bin 366 evin zarar gördüğünü, bunlardan 3 bin 329'unun tamamen, 23 bin 445'inin kısmen yıkıldığını açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...