Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Temmuz 2022 22:12 - Güncelleme : 30 Temmuz 2022 00:07

İşgalci İsrail yine çocukları hedef aldı: Batı Şeria'da 16 yaşındaki Filistinli öldürüldü

İşgalci İsrail askerleri, İşgal altındaki Batı Şeria'da Ramallah kentinin doğusundaki Mugayyir beldesinde düzenlenen gösteride 16 yaşındaki çocuğu hedef aldı. Filistinli Emced Neşer Ebu Alya'yı göğsünden vurularak hayatını kaybetti.

İşgalci İsrail yine çocukları hedef aldı: Batı Şeria'da 16 yaşındaki Filistinli öldürüldü
İsrail,Batı Şeria,Filistin,Yahudi,Gazze

İşgalci İsrail, Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırılarına devam ediyor. Ramallah'ın doğusundaki Mugayyir beldesi sakinleri, Yahudi yerleşimcilerin saldırılarını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.  Yürüyüş sırasında işgalci Yahudi yerleşimciler, Filistinlileri darbetti ve kalabalığa taşlarla saldırdı.

İSRAİL GÜÇLERİ FİLİSTİNLİLERE SALDIRDI

Filistinliler ve Yahudi yerleşimciler arasındaki kavga büyüyünce İsrail askerler müdahalede bulundu. İsrail güçleri, Filistinli grubu dağıtmak için göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermi kullandı.

Sağlık ekipleri, Filistinlilerden 3'ünün gerçek mermiyle vurulduğunu, ayrıca plastik mermiyle vurulan ya da göz yaşartıcı gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçiren onlarca Filistinliye müdahale edildiğini duyurdu. Çok sayıda yaralının tıp merkezlerine nakledildiği aktarıldı.

İşgalci İsrail yine çocukları hedef aldı: Batı Şeria'da 16 yaşındaki Filistinli öldürüldü

16 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU KATLETTİLER

Filistin Sağlık Bakanlığı ise daha sonra yaptığı açıklamada, Mugayyir beldesinde İsrail askerleri tarafından göğsünden vurularak ağır şekilde yaralanan 16 yaşındaki Filistinli Emced Neşer Ebu Alya'nın hayatını kaybettiğini bildirdi.

Öte yandan İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da 250'den fazla yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerlerde ikamet eden 450 bine yakın Yahudi yerleşimci, Batı Şeria'da işgal altında yaşayan Filistinliler için hayatı daha da zor hale getiriyor. Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

 

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...