Tgrt Haber
05 Ağustos 2022 17:43 - Güncelleme : 05 Ağustos 2022 23:35

İşgalci İsrail Gazze'de sivilleri vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İşgalci İsrail, Gazze'de yine sivilleri hedef aldı. Gazze'de sivil yerleşim noktasına düzenlenen saldırıda çocuk ve kadınlarında olduğu 10 kişi hayatını kaybederken, onlarca kişi de yaralandı. Öldürülenler arasında İslami Cihad Hareketi'nin önde gelen isimlerinden Teysir el-Caberi'nin de olduğu açıklandı. Filistin yönetimi ve Hamas saldırıları kınarken, Gazzeli direnişçilerden de İsrail'e misilleme geldi. Roketlerle verilen karşılık sonrası İsrail'de sirenler yükselirken, İsrail ordusu 25 bin yedek askerini göreve çağırdı. İşte Gazze'de son durum...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İsrail,Gazze

İşgalci İsrail, Filistin İslami Cihat Örgütü'nün açıklamalarının ardından Gazze Şeridi'nde sivilleri hedef aldı. İsrail Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze'deki Filistin İslami Cihat Örgütü'nün doğrudan tehditlerinin ardından Gazze Şeridi'ni vuruyor. Sivil yerleşim noktasında özel durum ilan edildi" denildi.

YİNE SİVİLLERİ KATLETTİLER

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şu ana kadar biri çocuk 10 kişi hayatını kaybetti, 55 kişi yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığından, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

İşgalci İsrail Gazze'de sivilleri vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Açıklamada, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında aralarında 5 yaşında bir çocuk, 23 yaşında bir kadının da bulunduğu toplam 10 kişinin hayatını kaybettiği, 55 sivilin yaralandığı belirtildi. Öte yandan görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail'in savaş uçaklarıyla bugün öğleden sonra Gazze Şeridi'ndeki farklı noktalara başlattığı saldırılar devam ediyor.

Savaş uçakları, son olarak Gazze'nin Şucaiyye Mahallesi'ne düzenlediği hava saldırısında bir motosikleti hedef aldı.

"İSRAİL BU SALDIRININ HESABINI VERECEK"

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda İslami Cihad Hareketinin önde gelen isimlerinden Teysir el-Caberi ile 7 kişinin daha öldürüldüğü, 44 kişinin yaralandığı bildirildi.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale, İsrail'le başlayan bu savaş için "kırmızı çizgilerinin olmadığını ve Tel Aviv'in direnişin füzelerinin saldırısı altında olacağını" söyledi. İsrail saldırganlığına karşı Filistin direnişinin bugün bir sınav verdiğini dile getiren Nahhale, "Düşmanla savaşa giriyoruz. Allah'tan mücahitlere muvaffakiyetler diliyorum. İsrail, bu saldırının hesabını verecek." dedi.

İşgalci İsrail Gazze'de sivilleri vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

HAMAS: GERİLİMİN SORUMLUSU İSRAİL

Hamas, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşanan gerginlikten İsrail'in sorumlu olduğunu açıkladı. Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail, Gazze'deki Filistin direnişine karşı tırmanışı başlattı ve yeni bir suç işledi. İsrail bunun bedelini ödemeli ve tüm sorumluluğu üzerine almalıdır." ifadelerine yer verdi.

Gazze'deki Filistin halkını savunacağını aktaran Berhum şunları kaydetti:

"Filistin direnişi tüm askeri kolları ve gruplarıyla bu savaş için birleşti ve sözünü tüm gücüyle söyleyecek. Bu durumun bu şekilde devam etmesini kabul etmek artık mümkün değil. Filistin direnişi, sahip olduğu her şeyle halkımızı savunacaktır ve işgalci İsrail'i tüm savaşlarda olduğu gibi hezimete uğratacaktır."

İşgalci İsrail Gazze'de sivilleri vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

FİLİSTİN YÖNETİMİNDEN KINAMA

Filistin Devlet Başkanlığı, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıyı kınadı.

Filistin yönetiminin İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıya yönelik açıklaması, Filistin resmi ajansı WAFA'da yayımlandı. Gazze Şeridi'nde tırmanan tehlikeli gerginlikten İsrail ordusunun sorumlu tutulduğu açıklamada, İsrail'in saldırılarını derhal durdurması talep edildi.

Açıklamada ayrıca, uluslararası topluma, İsrail'in başta Gazze'de olmak üzere Filistin halkına yönelik saldırılarını durdurması için baskı oluşturma çağrısında bulunuldu.

İSRAİL 25 BİN YEDEK ASKERİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırı kapsamında "Yüksek Komuta Odası" kurulduğunu, 25 bin kadar yedek askerin göreve çağrıldığını açıkladı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Savunma Bakanlığının kapsamlı bir şekilde yedek askerlerin göreve çağrılması yönündeki kararı onayladığı belirtildi. Açıklamada, Savunma Bakanı Benny Gantz'ın, farklı birliklerden yaklaşık 25 bin yedek askerin göreve çağrılması yönünde orduya talimat verdiği kaydedildi.

İşgalci İsrail Gazze'de sivilleri vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

GAZZELİ DİRENİŞÇİLERDEN ROKETLİ MİSİLLEME

İsrail ordusunun, 10 kişinin ölümüne neden olan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, Gazze'den de İsrail yönüne doğru roketler fırlatıldı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşılık kim tarafından fırlatıldığı bilinmeyen roketler Gazze'den İsrail'e doğru atıldı. Konuya dair İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in güneyi ve merkez bölgelerinde saldırı sirenleri çaldığı belirtildi. Tel Aviv kentinde de sirenler çaldı.

İşgalci İsrail Gazze'de sivilleri vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İSRAİL'E VERİLECEK CEVAP İÇİN DİPLAMOSİ TRAFİĞİ

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, uluslararası ve bölgesel düzeyde gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde İsrail'in Gazze'ye saldırısına ne şekilde tepki verileceğinin değerlendirildiğini açıkladı.

Hamas lideri Heniyye yaptığı yazılı açıklamada, "Siyonist işgalcinin Gazze saldırısının sonuçlarından sorumlu olduğunu tüm taraflara açıkladık." ifadelerini kullandı. Açıklamada, telefon görüşmelerinin hangi ülkeler ve isimlerle yapıldığına ilişkin ise bilgi verilmedi.

Heniyye ayrıca, İslami Cihad Hareketinin önde gelen isimlerinden Teysir el-Caberi ile 9 kişinin hayatını kaybettiği İsrail'in Gazze saldırısını kınadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Eymen15 Temmuz 2020 10:35

Göbekdeliyi

Sonraki Haber Yükleniyor...