Tgrt Haber
06 Aralık 2014 17:49

IŞİD 10 subayı esir alarak bilinmeyen bir yere götürdü

Irak'ın Musul kentinde terör örgütü IŞİD'in, 10 subayı esir aldığı bildirildi. AA muhabirine konuşan Musul Polis Teşkilatı'ndan Albay Ahmed el-Cebbur, kentin güneyindeki Hammam el-Alil semtinde görev yapan 10 subayın IŞİD militanlarınca kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldüğünü söyledi.

IŞİD 10 subayı esir alarak bilinmeyen bir yere götürdü
ışid, ırak, musul, subaylar,

Subayların farklı rütbelerde olduğunu aktaran Cebbur, aralarında yüksek rütbelilerin de bulunduğunu belirtti. Cebbur, IŞİD'in Musul'u kurtarmak için yapılacak olası bir operasyonda söz konusu subayların da görev alacağı endişesiyle subayları kaçırdığını ifade etti. Öte yandan Kerbela'ya doğru yaya olarak yola çıkan ziyaretçilerin kullandığı güzergah olan Bağdat'ın doğusundaki Filistin Caddesi'ne yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 4 kişinin öldüğü, 10 kişinin de yaralandığı belirtildi. Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, terör örgütü ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...