Tgrt Haber
03 Kasım 2014 21:40

IŞİD, 322 Elbu Nemr aşireti üyesini idam etti

Irak İnsan Hakları Bakanlığı terör örgütü IŞİD tarafından idam edilen Elbu Nemr aşireti mensuplarının sayısını 322 olarak açıkladı.

IŞİD, 322 Elbu Nemr aşireti üyesini idam etti
ışid, aşiret üyesi, idam,

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Terör örgütü IŞİD, Enbar'ın batısındaki Hit kazasında 322 Sünni Elbu Nemr aşireti mensubunu öldürdü" denildi.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bir kuyuya atılmış 50 cesede ulaşıldığı aktarılan açıklamada, söz konusu kuyunun nerede olduğuna ilişkin bilgi verilmedi.

Açıklamada ayrıca IŞİD'in "savaş esiri" olduklarını ileri sürerek Elbu Nemr aşireti mensubu 65'ten fazla kişiyi kaçırdığı, Sahve güçlerine ait olduğu iddiasıyla da çok sayıda küçük ve büyükbaş hayvana el koyduğu ifade edildi.

Enbar Operasyonlar Komutanı Korgeneral Raşid Felih, daha önce IŞİD'in Sünni Elbu Nemr aşiretinin yaklaşık bir ay önce Hit'e girişlerindeki çatışmalarda hükümet güçlerine destek verdikleri iddiasıyla bu idamları gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...