Tgrt Haber
11 Kasım 2014 08:59

IŞİD, Bağdadi'nin öldüğünü doğruladı

Terör örgütü IŞİD'e yakın kaynaklar, Ebubekir el-Bağdadi'nin yapılan hava saldırısı sonrası öldüğünü doğruladı.

IŞİD, Bağdadi'nin öldüğünü doğruladı
ışid, bağdadi, abd, terör örgütü,

IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısında yaralandığı ortaya çıkmıştı. IŞİD, Twitter adresinden yaptığı açıklamada bu olayı doğrulamıştı. Bugün konuyla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. IŞİD'e yakın kaynaklar, Bağdadi'nin yapılan hava saldırısı sonucu öldüğünü açıkladı.
"YENİ BİR HALİFE ADAYI BELİRLEYECEĞİZ"
IŞİD'e yakın Twitter hesabı konuyla ilgili; "Ebubekir el-Bağdadi öldürülmesiyle ilgi detayları paylaşacağız ve kısa sürede İslam Devleti için yeni bir hilafet adayı belirleyeceğiz" açıklaması yaptı.
PENTAGON'UN AÇIKLAMASI
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Steven Warren ise, Irak'ta hava saldırısında yaralandığı belirtilen terör örgütü IŞİD'in lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin şu andaki durumunu bilmediklerini açıkladı. Sözcü, yaptıkları saldırıda "örgütün taktiksel seviyede önde gelenlerini" hedeflediklerini fakat son durum hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...