Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ekim 2014 15:40

IŞİD bayram günü bunu da yaptı!

IŞİD Irak'ın Diyala vilayetine bağlı Celevla ve Es-Sadiyye nahiyelerinde kabir ziyareti yapmayı yasakladı.

IŞİD bayram günü bunu da yaptı!
ışid,terör örgütü,bayram,kabir ziyareti,yasak,

Nahiyelerin bağlı olduğu El-Mikdadiye Kaymakamı Zeyd İbrahim, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in yaklaşık 2 ay önce ele geçirdiği Celevla  ve Es-Sadiyye nahiyelerinde, bugün mezarlıkların çevresine militanlarını  yerleştirerek, bölgedeki halkın kabirleri ziyaretine izin vermediğini ifade etti.
IŞİD'in kabir ziyaretini "bidat" olarak gördüğünü aktaran İbrahim,  örgütün bu yasağa muhalefet edenlere de ağır cezalar verileceği yönünde tehditte  bulunduğunu kaydetti.
 Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı  grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele  geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri  arasında çatışmalar sürüyor. ABD'ye ait hava unsurları da IŞİD'in kontrolündeki  bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor.

 

Kaynak: AA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...