Tgrt Haber
02 Şubat 2014 22:27

IŞİD Çobanbey'in kontrolünü ele geçirdi

Halep'e bağlı Çobanbey beldesinin, Irak Şam İslam Devletinin (IŞİD) eline geçtiği bildirildi.

IŞİD Çobanbey'in kontrolünü ele geçirdi
IŞİD grubu, Halep, Rakka, Tel Abyad, Cerablus ve Azez, halep, Irak Şam İslam Devleti, IŞİD Çobanbey

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Çobanbey çevresinde, IŞİD güçleriyle Türkmenler arasında yaklaşık 10 gündür devam eden çatışmalar dün gece de sürdü. Ömer Eş-Şenni grubunun komutan yardımcısı Çeçen Hattap'ın da aralarında bulunduğu 28 kişinin rehin alınması üzerine bölgeyi ablukaya alan IŞİD üyeleri, daha sonra kasabanın kontrolünü ele geçirdi. Öte yandan, 5 Türkmen'in IŞİD'in eline geçmesi üzerine taraflar arasında esir takası gündeme geldi.  Yaklaşık 6 saat süren görüşmelerin ardından Türkmenler, Hattap ile 17'si yaralı 28 IŞİD üyesini serbest bıraktı. Görüşme sırasında Türkmenleri oyalayan IŞİD grubu, Halep, Rakka, Tel Abyad, Cerablus ve Azez'deki güçlerini Çobanbey'e sevk etti. 
Türkmenlere canlı bombalı tuzak
IŞİD güçleri, Türkmen rehineleri teslim etme bahanesiyle üzerine bomba sarılı 5 militanını Türkmen karargahına gönderdi. Tuzağı son anda fark eden Türkmenler, karargahı terk etti. IŞİD grubunun oluşturduğu arama noktalarından Türkmenlerin giriş ve çıkışına izin verilmediği belirtildi. Çobanbey'i geri alabilmek için yığınak yapan Türkmenlerin, diğer silahlı muhalif gruplardan yardım istediği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...