Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Ekim 2014 19:12

IŞİD hakkında gerçek ortaya çıktı, 80 ülkeden katılım var

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 80'den fazla ülkeden yaklaşık 15 bin kişinin IŞİD saflarına katıldığını rapor etti.

IŞİD hakkında gerçek ortaya çıktı, 80 ülkeden katılım var
bm, El Kaide, birleşmiş milletler, IŞİD, DÜNYA Haberleri,

BM Güvenlik Konseyi'nin El Kaide'ye uygulanan yaptırımları denetleyen komitesi tarafından hazırlanan rapora göre, IŞİD bölgedeki tüm önlemlere rağmen yeni savaşçıları saflarına katmaya devam ediyor. Konseye sunulan uzmanların raporuna göre, 2010'dan itibaren bölgeye savaşmaya giden yabancı sayısında büyük artış yaşandı. Raporda, 80'den fazla ülkeden yaklaşık 15 bin yabancı savaşçının son dönemde Irak ve Suriye'ye giderek El Kaide ile bağlantılı grupların safına katıldığı belirtildi.

"ARALARINDA Şİİ OLAN BİLE VAR"

IŞİD'in saflarında  Maldivlerden Norveç'e hatta Şili'ye kadar birçok ülkeden savaşçının bulunduğunu ifade edildi. Raporda, "1990-2010 yılları arasıyla kıyaslandığından 2010'dan beri yabancı savaşçıların toplam sayısı kat kat fazla" ifadesi yer aldı.

"DÖNDÜKLERİNDE RİSK OLUŞTURACAKLAR"

Yüksek sayıdaki yabancı savaşçıların yıllarca sürecek bir tehdit oluşturabileceği kaydedilirken, bu savaşçıların kendi ülkelerine döndükleri zaman da büyük risk oluşturacaklarına dikkat çekildi.

Eylülde ABD öncülüğünde BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan ve oybirliği ile kabul edilen karar tasarısı tüm BM üyelerinin yabancı savaşçıların engellenmesi ve finans kaynaklarının kesilmesi için çağrıda bulunmuştu. CIA de 12 Eylül'de yaptığı açıklamada özellikle IŞİD'in savaşçı sayısının 20 bin ile 31 bin arası savaşçısının bulunduğunu açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...