Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ağustos 2014 18:34

IŞİD Hazreti Davud'un türbesini yıktı

IŞİD mensupları türbe çevresinde bulunan ve ziyaretçilerin namaz kıldıkları mescitle birlikte kalan son kalıntıları da dinamitle patlatarak yok etti.

IŞİD Hazreti Davud'un türbesini yıktı
ışid, hazreti davud, türbe,

Hazreti Davud adına makam olarak inşa edilmiş olan türbenin yapım tarihi bilinmiyor. Suriye'de iç savaşın başladığı günlerde büyük bir külliyeye dönüştürmek istenilen Hazreti. Davud türbesi Osmanlı döneminde restore edilen kutsal mekanlardan biri. Türkmen köyü olan Toybuk, Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim’in Mısır seferi sırasında Memlük Devleti ile yaptığı Mercidabık Savaşı'nın gerçekleştiği bölgede bulunuyor. Türkmenler tarafindan 'Dabik' olarak adlandırılan 5 bin nüfuslu köy son saldırılardan sonra büyük oranda boşalmış durumda. IŞİD Irak ve Suriye’de, aralarında Şiilerin de bulunduğu farklı mezhep gruplarının kutsal kabul ettiği türbeleri bombalıyor.Örgüt daha önce, Suriye’nin Kamışlı bölgesinde Türkiye’de de çok sayıda mensubu bulunan Nakşibendi tarikatının Suriye'deki kolu olan Hazne şeyhlerinin türbesini bombalamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...