Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ekim 2014 20:07

IŞİD hedeflerine 15 yeni saldırı düzenlendi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), terör örgütü IŞİD’in Suriye ve Irak’taki hedeflerine 15 yeni hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

IŞİD hedeflerine 15 yeni saldırı düzenlendi
abd, centcom, ışid, ışid hedefleri,

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, dün ve bugün örgütün Suriye’deki hedeflerine savaş ve bombardıman uçakları kullanarak 6 saldırı gerçekleştiren ABD ordusunun, koalisyon güçleriyle de Irak’taki hedeflere saldırı, savaş ve insansız hava uçaklarıyla 9 saldırı düzenlendiği belirtildi. Suriye’de, Kobani yakınlarındaki 4 saldırıda IŞİD’in muharebe mevzileri, komuta kontrol merkezi ve aracı imha edildi. Deyru’z Zor’un doğusundaki 2 saldırıda ise örgütün elindeki petrol tankları vuruldu. Irak’ta, Musul barajının güneyinde düzenlenen 4 saldırıda IŞİD’in 4 küçük ünitesi hedef alınırken, örgütün bir aracı kullanılmaz hale getirildi. Felluce’nin güneyindeki 3 saldırıda örgütün kontrolündeki bina yıkılırken, kentin yakınlarındaki saldırıda da örgütün eğitim yerleşkesi imha edildi. Beci’nin güneyindeki saldırıda ise örgütün muharebe mevzisi yıkıldı.

CENTCOM açıklamasında, saldırıların, terör örgütü IŞİD’in Irak’a, bölgeye ve uluslararası topluma yönelik tehdidini yok etmek için düzenlenen "Doğal Kararlılık" operasyonlarının bir parçası olduğu, Suriye ve Irak’ta hedeflerin vurulmasının örgütün operasyonlarına devam etmesini sınırlandırdığı aktarıldı.

Tel Şeir tepesi bombalandı

Bu arada, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Halep'e bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Tel Şeir tepesini bombaladı.

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasında devam eden çatışmalar, akşam saatlerinde şiddetlendi. Terör örgütü IŞİD, kısa süre önce kontrolüne geçirdiği Kobani (Ayn el Arap) bölgesindeki Tel Şeir tepesine bayrak dikti.

Kısa süre sonra ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, tepeyi bombaladı.

Bayrak dikerken Suruç sınırdan da görülebilen bazı silahlı gruplar, bombalamanın ardından gözden kayboldu.

Saldırı sonrası bölgeden yoğun ateş ve duman yükseldi.

Güvenlik güçlerinin sınır hattındaki önlemleri sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...