Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Ekim 2014 16:00

IŞİD, Humus'ta petrol kuyularının denetimini tekrar sağladı

Terör örgütü IŞİD'in Suriye'nin Humus kentinde stratejik öneme sahip Şaer bölgesindeki doğalgaz sahası ile bazı petrol kuyularının denetimini tekrar ele geçirdiği bildirildi.

IŞİD, Humus'ta petrol kuyularının denetimini tekrar sağladı
IŞİD, Humus

Terör örgütü IŞİD'in Suriye'nin Humus kentinde stratejik öneme sahip Şaer bölgesindeki doğalgaz sahası ile bazı petrol kuyularının denetimini tekrar ele geçirdiği bildirildi. Muhalif MASAR ajansında yer alan habere göre, IŞİD ile Suriye ordusuna ait birlikler arasında çıkan çatışmalarda 50 asker ile 11 IŞİD militanı hayatını kaybetti. Çatışmaların ardından IŞİD, Humus'ta stratejik öneme sahip Şaer bölgesinde bulunan doğal gaz sahası ile birkaç petrol kuyusunun kontrolünü tekrar sağladı. IŞİD militanlarının 17 askeri alıkoyduğu ve çok sayıda askeri aracı da ele geçirdiği kaydedildi. Esed rejimine bağlı güçlerin, temmuz ayında Şaer bölgesine kara ve havadan yoğun saldırı düzenlemesi üzerine IŞİD militanları bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı. Suriye resmi ajansı SANA'da yer alan haberde, Humus kırsalındaki Şaer Dağı çevresinde çıkan şiddetli çatışmalarda yüzlerce silahlı kişinin ölü ve yaralı olarak ele geçirildiği ifade edildi.
Humus'ta bomba yüklü araç infilak etti
Suriye'nin Humus kentinde bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi. Suriye resmi haber ajansı SANA, Humus kentinin Zehra semtinde bomba yüklü bir aracın infilak ettiğini, patlamada çok sayıda sivilin öldüğünü ve yaralandığını duyurdu. Patlama sonucu çevrede ağır hasarın meydana geldiği ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...