Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Kasım 2014 15:48

IŞİD içinde kaç Kürt var, Barzani açıkladı

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Danışmanı Mesrur Barzani, IŞİD'e katılan Kürt sayısını verdi.

IŞİD içinde kaç Kürt var, Barzani açıkladı
ışid, kürt, barzani, ışid içinde kaç kürt var?,

Londra'da yayımlanan Şark-ul Awsat gazetesine konuşan Mesrur Barzani, ''Elde edilen belge ve bulgulara göre 200 Kürt genci IŞİD saflarında yer aldı. Bunlardan bir kısmı çatışmalarda öldürüldü. Bunlar kendi vatanına, halkına ve dinlerine ihanet ediyor” dedi. Barzani şunları söyledi:
“IŞİD'e katılanlar yollarını kaybetmişler. Bazılarını bildiğimiz bu kişileri takip ediyoruz. Ayrıca, gençleri örgütün tehlikelerine karşı bilgilendirerek, IŞİD'e katılmalarını engelliyoruz”.  Barzani ayırca, Peşmerge Güçleri'nin cephede yüksek bir moralle çarpıştığını ve şu ana kadar IŞİD'in işgal ettiği birçok bölgenin geri alındığını söyledi. Mesrur Barzani, halen IŞİD'in işgali altında bulunan Şengal, Telafer ve Musul'un kurtarılması için mücadele edildiğini aktardı. Kürdistan Bölgesi Güvenlik Ajansı Danışmanı Mesuru Barzani, Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ilişkilere de değinerek, Ankara'dan daha fazlasını beklediklerini söyledi. Barzani, “Türkiye'yle ilişkilerimiz gayet normal. Hiçbir sorunumuz yok. Kürdistan'ın bir komşusu olarak Türkiye, siyasi, ekonomik ve güvenlik konularında daha fazla rol üstlenmeli” dedi. (RUDAW)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...