Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ocak 2014 08:59

IŞİD ile İslami Cephe çatışması şiddetlendi

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus kasabasında Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile İslami Cephe arasındaki çatışma şiddetlendi.

IŞİD ile İslami Cephe çatışması şiddetlendi
suriye, halep, ışid, islami cehpe çatışması şiddetlendi,

Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus kasabasında Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile İslami Cephe arasındaki çatışma şiddetlendi. AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Cerablus'ta yaklaşık 10 gün önce başlayan ve ara ara devam eden çatışmalar akşam saatlerinde yeniden arttı. Yaklaşık 40 araçlık konvoyla kontrolü İslami Cephe grubunda bulunan Cerablus'a gelen IŞİD grubu ile İslami Cephe arasında ağır silahların kullanıldığı çatışmalar, gece boyunca devam etti. Ölü ve yaralıların olduğu çatışmada, yaralılardan 4'ü Karkamış Sınır Kapısı'nda bekletilen ambulanslarla Nizip Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Bu arada şiddetlenen çatışmalar nedeniyle 35 kişilik muhalif, Karkamış ilçesine sığındı. Ayrıca çatışmalar nedeniyle yaklaşık 200 kişi olduğu bildirilen Suriyelinin de sınırın diğer tarafından Türkiye'ye giriş yapmasının beklendiği bildirildi. Çatışmaların şiddetlenmesi üzerine sınır hattında ve ilçe merkezinde güvenlik önlemleri artırıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...