Tgrt Haber
17 Ağustos 2015 17:11

IŞİD ilk kez Suriye ve Irak dışına üs kurdu

Suriye ve Irak'taki terör eylemleriyle bilinen IŞİD, ilk kez Suriye ve Irak dışında bir üs kurdu. Libya'nın önemli bir kenti olan Sirte'de üs kuran IŞİD'in, Suriye ve Irak'ın ardından ilk kez bir ülkede daha kendine başkent arayışı içine girdiği belirtildi.

IŞİD ilk kez Suriye ve Irak dışına üs kurdu
ışid,

El-Arabiya'da yer alan habere göre, Sirte, Libya'nın merkezinde önemli bir bölgede yer alıyor. IŞİD'in ele geçirdiği Sirte'ye yakın bir bölgede Libya ordusuna ait karargah yok, böylece örgütün bölgede yer alan sivil halka karşı suç işlemesi kolaylaşıyor.

LİBYA'DAN SEFERBERLİK ÇAĞRISI
Libya Fetva Kurulu, terör örgütü IŞİD'in ele geçirdiği Sirte kentindeki halka yardım için seferberlik çağrısında bulundu.
Fetva Kurulu'dan yapılan yazılı açıklamada, "Gücü yeten herkesin IŞİD'e karşı mücadele için seferberliğe geçmesi" çağrısı yapılırken, "Trablus'taki Milli Genel Kongre (MGK), ona bağlı Genelkurmay Başkanlığı, Ulusal Kurtuluş Hükümeti ve tüm devrimciler" de IŞİD'e karşı savaşa ve Sirte halkına yardım etmeye davet edildi.
ARAP BİRLİĞİ TOPLANIYOR
Arap Birliği, bu sefer Libya'daki Tobruk hükümetinin çağrısı üzerine toplanıyor. Tobruk hükümeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, "IŞİD'in Sirte'deki ilerleyişini durdurmak için kardeş Arap ülkeleri hava saldırıları düzenlemeye" çağrıldı. "IŞİD'in korkunç eylemlere giriştiğinin" belirtildiği açıklamada, "Birleşmiş Milletler'in 2011 yılında yürürlüğe koyduğu silah ambargosu nedeniyle Libya'nın IŞİD'in ilerleyişini durduracak güçte olmadığı" kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...