Tgrt Haber
03 Ocak 2015 14:52

IŞİD Kerkük'te 170 genci rehin aldı

Irak'ta Terör örgütü IŞİD'in Kerkük'ün güneyindeki iki köyden 170 genci alıkoyduğu belirtildi.

IŞİD Kerkük'te 170 genci rehin aldı
ışid, kerkük,

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre Kerkük'ün 55 kilometre güneyindeki Havice ilçesinin El Şecere ve Garip köyünde IŞİD bayrağının yakıldığı iddia edildi. Bunun üzerine Havice ilçesinden askeri araçlarla gelen IŞİD militanları, her iki köyden el-Cubur aşiretine mensup 170 genci rehin aldı. Havice polis yetkilisi Ahmet Kazım, çoğu Irak hükümetine bağlı güvenlik gücü olan gençlerin, Havice ilçe merkezindeki hapishanelere götürüldüğünü belirtti.
IŞİD militanları, geçen ay el-Cubur aşiretinden 50 kişiyi alıkoymuş ve iki gün süren sorgudan sonra serbest bırakmıştı.
IŞİD, 15 kişiyi öldürdü
Irak'ın Felluce kentinde 15 kişinin terör örgütü IŞİD militanları tarafından öldürüldüğü bildirildi.
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre IŞİD, Felluce'ye bağlı El-Kerme nahiyesinde, hükümet güçlerine yardım ettikleri gerekçesiyle El-Cumeyle aşiretinden 15 kişiyi nahiye meydanında kurşuna dizdi.
IŞİD'in, güvenlik güçlerine istihbari bilgi sağladıkları ve destek verdikleri gerekçesiyle öldürdüğü kişilerin ailelerine taziye meclisleri düzenlemeyi de yasakladığı belirtildi.
IŞİD'in saldırısı püskürtüldü
Öte yandan Enbar Polis Şefi Tümgeneral Kazım el-Fehdavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramadi'nin kent merkezine saldıran IŞİD örgütü militanlarından 10'unun öldürüldüğünü söyledi.
IŞİD'in saldırısının güvenlik güçleri tarafından geri püskürtüldüğünü ifade eden Fehdavi, "Yaklaşık 5 saat süren çatışmada, 10 IŞİD militanı öldürüldü ve kullandıkları çok sayıda araç imha edildi. Çatışmalarda bir güvenlik görevlisi de yaralandı" dedi.
Irak'ta IŞİD'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor. Şii milislerin de içerisinde yer aldığı Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, IŞİD'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon ülkeleri de savaş uçaklarıyla ordu birliklerine destek veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...