Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ocak 2014 14:19

IŞİD komutanlarından Ebu Tayyibe öldürüldü

Irak ordusunun, silahlı aşiret grupları ve "Sahve güçlerinin" işbirliğiyle düzenlediği operasyonda IŞİD komutanlarından Ebu Tayyibe'nin öldürüldüğü bildirildi.

IŞİD komutanlarından Ebu Tayyibe öldürüldü
ırak, ışid komutanlarından, ebu tayyibe, öldürüldü,

Irak ordusuna bağlı Dicle Operasyon Gücü komutanlarından Abdulemir ez-Zeydi, yaptığı açıklamada, "Ebu Tayyibe" ismiyle bilinen Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) komutanı ve bir yardımcısının Diyala kentinde düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü belirtti. Diyala Emniyet Müdürü Cemil eş-Şemri, Bakuba kentinin Hamrin bölgesinde dün geniş çaplı operasyon düzenleyen polislerin patlayıcı üretilen bir depoya baskın yaptığını ve bomba üretiminde kullanılan 140 varil amonyum nitrat maddesi ele geçirildiğini ifade etti.
Öte yandan, güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kerkük kentinde bomba yüklü 2 aracın patlatılması sonucu 7 kişi yaralandı. Araçlardan ilkinin bir polis merkezinin, diğerinin kentin doğusundaki Firdevs Okulu'nun yakınında patlatıldığı kaydedildi. Enbar ili güvenlik kaynakları ise emniyet güçlerinin düzenlediği operasyonlarda farklı uyruklara sahip bazı IŞİD mensuplarının öldürüldüğünü dile getirdi. Kaynaklar, bomba yüklü bir aracın dün Felluce'nin kuzeyindeki bir kontrol noktasının yakınında patlatılması sonucu 1 askerin hayatını kaybettiğini ve 2 askerin yaralandığını aktardı. "Sahve güçleri", 2006 yılında Irak'ta "El-Kaide'ye karşı" mücadele amacıyla kurulmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...