Tgrt Haber
12 Kasım 2014 08:58

IŞİD lideri Bağdadi öldü mü?

IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin sonu da örgütün önceki 3 lideri gibi oldu. 4 yıl liderlik yaptıktan sonra ABD'nin operasyonunda öldürüldü.

IŞİD lideri Bağdadi öldü mü?
Bağdad, öldü, Bağdadi öldü mü, yaralı Bağdadi, Bağdadi ışid, ışid militanları, halife,

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırısında yaralandığı açıklanan IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin öldüğü öne sürüldü. IŞİD sözcüsü Adnani'nin önceki günkü “Halife öldüğünde hilafet bitecek mi sandınız? Liderimiz için dua edin” şeklindeki tweetinin ardından, dün IŞİD'e yakın sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarda Bağdadi'nin hayatını kaybettiği iddia edildi. Sitelerde, “Bağdadi öldürülmesiyle ilgi detaylar paylaşılacak. Kısa sürede İslam Devleti için yeni bir hilafet adayı belirleyeceğiz” açıklaması yer aldı. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Steven Warren ise, Irak'ta hava saldırısında yaralandığı belirtilen Bağdadi'nin şu andaki durumunu bilmediklerini açıkladı. Sözcü, “örgütün taktiksel seviyede önde gelenlerini” hedeflediklerini fakat son durum hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.
LİDERLERİN ÖMRÜ 4 YIL
Terör örgütü El Kaide'nin Irak kolu olarak faaliyet gösteren IŞİD'in kökleri, 2002 yılında ABD'nin Irak'ı işgaline dayanıyor. 2006 yılında ABD'nin düzenlediği hava operasyonunda öldürülen IŞİD'in ilk lideri olan Ebu Musab el Zerkavi'nin ömrü 4 yıl oldu. 2006 yılında yerine geçen Ömer el-Bağdadi de dört sene sonra 2010 yılında ABD'nin düzenlediği operasyonda öldürüldü. IŞİD'in üçüncü lideri Ebubekir el-Bağdadi oldu. Ancak Bağdadi'nin örgütteki ömrü 4 yıl oldu. Bağdadi geçen hafta ABD'nin düzenlediği hava operasyonunda öldü.
IŞİD'E AĞIR DARBE
En büyük petrol rafinerisi kurtarıldı
Irak'ın en büyük petrol rafinerisinin bulunduğu Selahaddin vilayetinin Beyci ilçesi IŞİD'in elinden kurtarıldı. Irak Savunma Bakanı Halit Ubeydi, ordu birlikleri, emniyet kuvvetleri, aşiret savaşçıları ve Şii milislerini kutladı. Selahaddin ve Diyala vilayetlerinde düzenlenen operasyonlarda 73 IŞİD militanının öldürüldüğü de açıklandı. Selahaddin vilayeti sınırlarında eylül ayında 389, ekimde ise 970 IŞİD militanın hayatını kaybettiği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...