Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Mart 2015 20:04

IŞİD, Musul'daki askeri noktalara saldırdı

Terör örgütü IŞİD'in, Irak'ın Musul ilindeki önemli askeri noktalara bombalı saldırı düzenlediği bildirildi.

IŞİD, Musul'daki askeri noktalara saldırdı
ışid, saldırı, bombalı saldırı,

 AA muhabirine konuşan Musul'un doğusundaki Duberdan Kampında görevli subay Yasin el-Ceburi, "IŞİD, ülke çapında iyi bilinen El-Gazelani karargahına, El-Cusuk semtindeki Musul Operasyonları Komutanlığı merkezine ve Terörle Mücadele Müdürlüğü binasına bombalı saldırı düzenledi" dedi. Ceburi, "IŞİD'in Musul'u kaybedeceğini anladığı için kentte ordu ile polis teşkilatının alt yapısını tamamen çökertmeye çalıştığını" belirtti. Öte yandan emniyet güçlerinin, IŞİD'in kontrolündeki Salahaddin vilayetinin merkezi Tikrit'in El-Alem ve Ed-Dur bölgelerinde örgüte karşı operasyon yaptığı kaydedildi.

Hava destekli operasyonda Ed-Dur'un doğusundaki bir semtin ele geçirildiği bildirildi.

El-Cezire ve Badiye Operasyonları Komutanlığı kaynakları da ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri ile Irak ordusunun, Ramadi kentinin 90 kilometre batısındaki Bağdadi nahiyesine bağlı Cebbe, Kebise, 140 kilometre batısındaki El-Bevhaya semti ile Hadise ilçesinde IŞİD örgütüne karşı dün gece askeri operasyon başlattığını söyledi.

Operasyonda 16 IŞİD militanının ölü olarak ele geçirildiği, örgüte ait 2 aracın da imha edildiği aktarıldı.

Devlet Bakanı Ahmed el-Cuburi de yaptığı açıklamada, Salahaddin kentindeki operasyonlara katılan aşiretler ile Şii gönüllülerden oluşan El-Haşdu’ş-Şabi (Halk Topluluğu) destekli Irak güvenlik güçlerinin sayısının 7 bin olduğunu belirtti.

Halk Topluluğu destekli Irak güvenlik güçlerinin, dün akşam IŞİD'in kontrolündeki Salahaddin vilayetinin merkezi Tikrit'i almak için geniş çaplı operasyon başlattığı açıklanmıştı.

Terör örgütü IŞİD, 10 Haziran 2014'ten beri Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u elinde tutuyor.

Irak'ta IŞİD'in, Musul'u ve bazı bölgeleri ele geçirmesinin ardından ordu ile IŞİD arasında bazı kentlerde başlayan çatışmalar devam ediyor. Irak ordusu ile Peşmerge güçleri, örgütün elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de orduya havadan destek veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...