Tgrt Haber
10 Haziran 2014 11:56

IŞİD, Musul'un kontrolünü ele geçirdi

Irak'ta Musul kentinin, tamamen terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının kontrolüne geçtiği iddia edildi.

IŞİD, Musul'un kontrolünü ele geçirdi
IŞİD, Musul, terör örgütü, ırak, şam

Irak'ta Musul kentinin, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının kontrolüne geçtiği iddia edildi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü IŞİD militanları, daha önce bazı noktalarında kontrolü ele geçirdikleri Musul'da sabahın erken saatlerinde de güneydeki polis merkezi ve askeri operasyonlar binasına girdi. Güvenlik güçlerinin çekilmek zorunda kaldığı kentte, IŞİD mensuplarının kontrolü tamamen ele geçirdiği öne sürüldü. Irak'ta ordu birlikleriyle çatışan terör örgütü IŞİD militanlarının gece Musul havaalanı, valilik ve polis müdürlüğü binasının da aralarında bulunduğu bazı bölgelerde kontrolü ele geçirdiği belirtilmişti.
3 bin mahkum firar etti
Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü IŞİD militanları, Musul'un batısındaki Baduş ilçesindeki Baduş Cezaevi'ne saldırı düzenleyerek bölgede kontrolü ele geçirdi. Olayda IŞİD ve El-Kaide Örgütü yöneticilerinin de aralarında bulunduğu cezaevindeki 3 bin tutuklu ve mahkumun firar ettiği belirtildi.
Bazı televizyon kanalarının yayını durdu
Öte yandan, Musul'un IŞİD'in kontrolüne geçen bölgesinde yayın yapan Sema ve Nineva el-Gad televizyon kanallarının yayını durdu. IŞİD militanları cumartesi günü Enbar Üniversitesi'ne saldırarak, bazı güvenlik görevlilerini öldürmüş, aralarında öğretim üyeleri ile öğrencilerin de bulunduğu çok sayıda kişiyi rehin almıştı. Örgüt üyelerinin bir süre sonra rehin tuttuğu bin 300 öğrenciyi serbest bıraktığı duyurulmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...