Tgrt Haber
29 Kasım 2014 17:25

IŞİD saldırısında aracın Türkiye'den geçtiği yalanlandı

BYEGM Suruç Koordinatörlüğü açıklamasında, Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde meydana gelen bombalı araç saldırısında ilişkin, ''Aracın Türkiye topraklarından geçerek sınır kapısına ulaştığı iddiaları tamamen yalandır'' denildi.

IŞİD saldırısında aracın Türkiye'den geçtiği yalanlandı
ışid, saldırı, türkiye, araç,

Basın- Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Suruç Koordinatörlüğü, Kobani (Ayn el Arap) bölgesinde meydana gelen bombalı araç saldırısına ilişkin "Araçların Türkiye topraklarından sınır kapısına ulaştığı" ile ilgili bazı basın yayın organlarından çıkan haberlerin asılsız olduğu bildirdi.

Koordinatörlükten yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde terör örgütü IŞİD'in Mürşitpınar Sınır Kapısı dahil olmak üzere Kobani (Ayn el Arap) bölgesinin bir çok yerinde eş zamanlı saldırılar gerçekleştirdiği belirtildi.

Yapılan saldırılardan birinin sınır kapısının Suriye tarafında bomba yüklü araçla düzenlendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu saldırıda aracın Türkiye topraklarından geçerek sınır kapısına ulaştığı iddiaları tamamen yalandır. Bir takım iddiaların aksine, hiçbir resmi yetkilinin bomba yüklü aracın Türkiye'den geçtiğine dair bir beyanı olmamıştır. Sınır bölgemizde teyakkuzda olan güvenlik güçleri, gece geç saatlerden beri Suriye tarafında başlayan hareketliliği tespit etmiş ve gerekli tüm önlemleri almıştır. Bu çerçevede, çatışmalar nedeniyle risk altında olan basın tepesi de bugün için boşaltılmıştır. Konuyla ilgili resmi olmayan iddialara riayet edilmemesi ve teyit gerektiren hususlarda yetkililerin görüşlerine başvurulması rica olunur"

Şanlıurfa Valiliği'de iddiaları yalanladı

Bu arada valilikten yapılan açıklamada ise bazı internet sitelerinde “Vali DAİŞ’in Türkiye Topraklarında olduğunu itiraf etti" şeklinde haberler yayınlandığını, bu haberlerin gerçekleri yansıtmadığı ve böyle bir açıklamanın hiç bin zaman yapılmadığı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...