Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ağustos 2014 22:44

IŞİD tehlikesi Lüban'a da sıçradı

IŞİD terör örgütü Irak ve Suriye'den sonra Lübnan'da ilk eylemini gerçekleştirdi.

IŞİD tehlikesi Lüban'a da sıçradı
ışid,suriye,ırak,lübnan,eylem,

Irak ve Suriye'de aylardır ele geçirdiği alanları genişleten terör örgütü IŞİD Irak ve Suriye'den sonra Lübnan'a girdi. Suriye'de birçok bölgenin kotrolünü eline geçirdiği bilinen IŞİD, Suriye'nin Lübnan sınırından girerek Lübnan'daki faaliyetlerine resmen başladı.
LÜBNAN ASKERLERİNİ ESİR ALDILAR
Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) twitter'daki resmi haber kaynakları, Lübnan ordusundan 20 esir aldığını açıkladı. Ancak olayın ayrıntılarıyla ilgili üç farklı senaryo ortaya atılıyor.
SALDIRI YAPMA HAZIRLIĞI!
Lübnan'da yayımlanan Ad-Diyar gazetesinin bugünkü nüshasında yer alan Lübnan İç Güvenlik Kuvvetleri Başkanı Orgeneral İbrahim Basbous imzalı belgelere göre İŞİD, kuzeydeki Bekaa Vadisi'nde Şii ve Hıristiyan köylere karşı saldırı planı yapıyor.
United Press haber ajansına yazılı bir açıklamada bulunan Ürdün Selefi Hareketi'nin ismi açıklanmayan bir lideri, Suriye'deki IŞİD'in Lübnan'a açıkça girme kararı aldığını söylemişti.
EL- KAİDE BİAT ETMİŞTİ
Sosyal medya ve IŞİD'e yakın kaynaklara düşen ve El – Kaide'nin Lübnan'daki liderlerinden Ebu Yusuf el-Ensari'ye ait olduğu bildirilen bir ses kaydında, Lübnan'ın Trablus bölgesinde IŞİD'in bir kolunun kurulduğu belirtiliyor ve IŞİD'in başındaki kişi olan Ebu Bekir Bağdadi'ye biat ediliyor.
HABER7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...