Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Kasım 2014 18:20

IŞİD ve ÖSO çatışıyor, bu görüntü psikolojilerini bozdu

Suriye'de yaklaşık 2 aydır Ayn el Arap (Kobani) ilçesini kuşatan terör örgütü IŞİD, Peşmerge ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin bölgeye sevk edilmesiyle savunma pozisyonuna geçti. IŞİD'in Peşmerge ve ÖSO'nun gelmesinin ardından psikolojik olarak da etkilendiği belirtiliyor.

IŞİD ve ÖSO çatışıyor, bu görüntü psikolojilerini bozdu
PKK,Kilis,Suriye,Gaziantep,Özgür Suriye Ordusu,Türk Silahlı Kuvvetleri,

Kilis'e 4 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye'nin Delhami Köyü'nde, ÖSO ile Kobani'ye desteğe giden IŞİD militanları arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Dumanların yükseldiği bölgeye Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ağır silahlar konuşlandırılarak askeri yığınak yapıldı. Kobani'de IŞİD'le savaşan bir ÖSO üyesi AP objektiflerine takıldı. Kobani'yi doğu, batı ve güney kesimlerinden  kuşatan örgüt, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava saldırıları karşısında  önemli sayıda kayıp vermişti.
 
Son olarak Peşmerge ve ÖSO gruplarının bölgeye sevk edilmesi ise  IŞİD'i zor durumda bıraktı. Bomba yüklü araçlarla saldırılar  düzenleyerek Kürt grupların bulunduğu bölgelerde alan hakimiyetini ele geçirmeye  çalışan terör örgütünün, son günlerde bu yöntemden uzaklaşması dikkati çekiyor.
 
"Saldırıdan savunma pozisyonuna geçti"
 
Savunma pozisyonuna geçen IŞİD'in, özellikle Irak ve Suriye'nin Rakka  kentinden yayımladığı görüntülerle Kobani'ye yönelik "Psikolojik üstünlük"  kurmaya çalıştığı şeklinde değerlendiriliyor. Kobani'de kayıplar veren örgütün bu  nedenle Tel Abyad ve Rakka'daki güçlerini bölgeye sevk ettiğine dair bilgiler de  geliyor. Kobani'de Kürt gruplara destek veren Muhalif Rakka Devrimcileri Saha  Komutanı Ebu İbrahim, IŞİD'in, ÖSO ve Peşmerge  grubunun bölgeye gelmesinden psikolojik olarak etkilendiğini söyledi. Örgütün şu  anda savunmaya çekildiğini ifade eden İbrahim, "IŞİD, daha önce saldırılarıyla üstünlük kurmaya çalışıyordu ancak artık bu yöntemi kullanamıyor. IŞİD'in önümüzdeki günlerde bölgedeki alan hakimiyetini kaybedeceğini  değerlendiriyoruz" dedi.

İbrahim, ÖSO ve bazı Kürt gruplarla ön cephede savaştıklarını, Peşmerge grubunun ise batı kesimde ağır silahlarla kendilerine destek verdiğini  kaydetti.
 
ÖSO İLE IŞİD ARASINDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

KİLİS’e 4 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye’nin Delhami Köyü’nde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Kobani’ye desteğe giden IŞİD mensupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Dumanların yükseldiği bölgeye Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ağır silahlar konuşlandırılarak askeri yığınak yapıldı.

Kobani’ye desteğe giden IŞİD güçleri ile ÖSO arasında Kilis’e 4 kilometre uzaklıktaki Delhami Köyü yakınlarında öğleden sonra çatışma çıktı. Şiddetli patlama seslerinin geldiği ve dumanların yükseldiği bölgedeki yerel kaynaklar, çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti. PKK’nın Suriye’deki kolu YPG’nin, IŞİD’e karşı çatıştığı Parsa dağının karşısına ise Türk Silahlı Kuvvetleri Türkiye Gaziantep’te konuşlu 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından kente gönderilen ağır silahlar, konuşlandırılarak askeri yığınak yapıldı. Sınırdaki hakim tepeye konuşlandırılan obüs ve fırtınaların namluları ise Suriye’ye çevrildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...