Tgrt Haber
13 Ağustos 2014 17:45

IŞİD yeniden Halep yolunda harekete geçti

Büyük bir silahlı militan grubuyla Irak'ta faal olan IŞİD, Suriye'de bulunan bir başka silahlı grubuyla da Halep yoluna düştü. Ahtarin kasabasını kuşatan ve Esad muhalifleriyle çatışmaya giren IŞİD, bu kasabayı alırsa, Halep'te etkinlik adına önemli bir mevzi kazanmış olacak, Halep Cezaevi ile arasında ise sadece üç km kalacak.

IŞİD yeniden Halep yolunda harekete geçti
ışid, ırak, halep,

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Halep'in kuzeydoğusundaki Ahtarin kasabasını kuşattığı, çevresindeki bazı kasaba ve köylerde ise kontrolü ele geçirdiği bildirildi. Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, IŞİD mensuplarının Halep'in kuzeydoğusunda yer alan Ahtarin kasabasını kuşattığı belirtildi. Bölgeden, IŞİD'in Ahtarin çevresindeki Türkmen Barah, Elguz, Mesudiye, Aziziye, Duybık  ve Hoz gibi bazı yerlerde kontrolü ele geçirdiği yönünde bilgiler geliyor. Ahtarin içindeki şiddetli çatışmalar ise devam ediyor. IŞİD'e yakın sosyal medya hesaplarından sürekli olarak 'Bekle Halep geliyoruz' twetleri atılırken, bir grup IŞİD militanı da, Türk toprağı Caber Kalesi'ne yöneldi. IŞİD dün Halep'in kuzeyinde “İffetlilerin intikamı” adı altında bir saldırı başlatmıştı. Bu saldırıda binlerce silahlı IŞİD militanın yanısıra, Irak ordusundan ele geçirilen tanklar ve toplar da kullanılıyor. Ahtarin, bölgedeki Esad muhaliflerinin önemli merkezlerinden biri olan Marea kasabasına geçiş bölgesi olması yönüyle stratejik bir öneme sahip. Bölgedeki aktivistlerden Beha Ebu Cemal yaptığı açıklamada, IŞİD'in Ahterin'in yanı sıra çevresindeki belde ve köylere saldırdığını ifade ederek, "IŞİD, kuzeydoğuda muhaliflerin elinde olan bazı yerleri  kuşattı, kimi köylerin denetimini ele geçirdi" dedi. IŞİD'in Halep'in kuzeyinde ve Haseke vilayeti çevresinde saldırılarını yoğunlaştırdığını dile getiren Ebu Cemal, örgütün Rakka kentinde yer alan ve rejimin denetimindeki Tabka Askeri Havaalanı'na da ağır silahlarla saldırdığını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...