Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Kasım 2014 19:26

IŞİD'den öğrencilere vergi şoku

Terör örgütü IŞİD'in, Musul'da öğrencilere aylık vergi koyduğu bildirildi.

IŞİD'den öğrencilere vergi şoku
ışid,vergi,musul,öğrenci,

Irak İnsan Hakları Bakanlığından yapılan açıklamada, IŞİD'in Musul'daki ilk, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine aylık vergi yükümlülüğü getirdiği belirtilerek şunlar kaydedildi:
"Örgüt, Musul'da ilkokul öğrencilerine aylık 25 bin Irak dinarı, ortaokul ve lise öğrencilerine aylık 50 bin dinar ve üniveriste öğrencilerine de aylık 75 bin dinar vergi yükümlülüğü getirdi. Ayrıca okullardaki tüm öğrencilere tek tip kıyafet giyme zorunluluğu getirilerek kadınlara erkeklerce eğitim verilmesi, erkeklere de kadınlarca eğitim verilmesi yasaklandı."
Açıklamada, Musul'da örgüte mensup kişilerce zorla evlenmeyi reddeden 14 yaşında kızın, babası, annesi ve üç kardeşinin öldürüldükten sonra bilinmeyen yere kaçırıldığı ifade edildi.  
Kerkük'e bağlı Havice ilçesinde cihat evliliği yaptırılan kadınlar için örgütün Ziraat Dairesi'ni kadın hastanesine çevirdiği kaydedilen Bakanlık açıklamasında, IŞİD'in, Selahattin iline bağlı El-Alem nahiyesinde El-Cubur aşiretinden 30 genci kaçırdığı, militanların Beled ilçesine bağlı Yetrup nahiyesinde 7 yargıcın evini bombayla havaya uçurduğu bildirildi. Öte yandan IŞİD'in Musul'un Sincar ilçesine bağlı El-Yermuk bölgesinde Ezidilere ait evleri yaktığı ileri sürüldü. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...