Tgrt Haber
11 Ağustos 2014 18:48

IŞİD'den 'Tüm peşmergeleri öldürdük' iddiası

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Peşmerge kontrolündeki Diyala ilinin Celavla kasabasını ele geçirdiği bildirildi.

IŞİD'den 'Tüm peşmergeleri öldürdük' iddiası
Irak, İran, Suriye, Şam,Irak,İslam,Kerkük,

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) "Germiyan bölgesi" Peşmerge Sorumlusu Mahmut Sengawi, Diyala'nın Celavla kasabasından çekilmelerine ilişkin, "Sokak çatışmalarına girecek eğitimli Peşmerge ve ağır silahlarımız yok. Çok kayıp vermeden geri çekilme kararı aldık" dedi. Bölgeyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Sengawi, Celavla kasabasının terör örgütü IŞİD'in eline geçmesinin  ardından düzenlediği basın toplantısında, Peşmerge güçlerinin kasabadan  püskürtülmediğini, askeri taktikle çekilme kararı aldıklarını savundu. "Ellerinde sokak çatışmalarına girecek eğitimli peşmerge ve ağır  silahlar olmadığını" dile getiren Sengawi,  "Yaklaşık iki aydır bölgeyi kontrol  altına almaya çalıştık. Ama artık yorulduk. Bu yüzden çok kayıp vermeden geri  çekilme kararı aldık" diye konuştu. Sengawi, bir gazetecinin, "Peşmergenin elinde ağır silah var mı"  sorusuna, "Mesut Barzani, Hanekin ilçesini ziyaretinde, ağır silahların geleceği  konusunda bize bilgi verdi. Ancak şimdiye kadar tahrip gücü yüksek silahlar  gelmedi. Ağır silahlar gelse bile bunları kullanacak Peşmergelerin eğitilmesi  gerekiyor" yanıtını verdi.
 
25 PEŞMERGE ÖLDÜ İDDİASI
 
Öte yandan IKBY güvenlik kaynakları, IŞİD militanlarının, bomba yüklü  bir araçla, Celavla kasabasında düzenlediği saldırıda, 25 Peşmergenin  hayatını kaybettiğini ifade etti.
 
TELEFONU ARAPÇA KONUŞAN BİRİ AÇTI

Adını vermek istemyen bir Peşmerge de AA muhabirine yaptığı  açıklamada, IŞİD militanlarının, Celavla kasabasına düzenlediği saldırıda,  kontrol merkezindeki 9 Peşmergenin kaçamadığını belirterek, şunları kaydetti: "Bu Peşmergeler, daha sonra bizi telefonla arayarak yardım istedi.  Ancak zırhlı araçlarımızın tamamı, Kerkük ve Mahmur'da olduğu için onları  kurtaramayacağımızı söyledik. En son aradığımızda, telefona Arapça cevap veren  birisi çıktı ve tüm Peşmergelerin öldürüldüğünü ve cesetlerinin sokağa  bırakıldığını söyledi."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...