Tgrt Haber
26 Eylül 2014 18:21

IŞİD’e 10 yeni hava saldırısı düzenlendi

CENTCOM, Irak ve Suriye’de terör örgütü IŞİD hedeflerine yönelik 10 yeni hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

IŞİD’e 10 yeni hava saldırısı düzenlendi
ABD, uçak, IŞİDCENTCOM, Ortadoğu haberleri, Ortadoğu,

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, Amerikan askeri güçlerinin, savaş, saldırı uçakları ve insansız hava araçlarıyla IŞİD hedeflerine yeni saldırılar gerçekleştirdiği duyuruldu. Irak’ta Kerkük’ün güneyinde ve güneybatısında düzenlenen 5 hava saldırısında IŞİD’e ait üçü askeri olmak üzere dört aracın imha edildiği, iki silahlı aracın kullanılamaz hale getirildiği ve bir mayına karşı güvenli araca hasar verildiği belirtildi. Bağdat’ın batısındaki hava saldırısında IŞİD tarafından korunan bir barakanın, silahlı aracın ve yeraltı sığınağının harap edildiği ifade edilirken, El-Kaim’in yakınlarındaki saldırıda da örgüte ait dört silahlı aracın, bir komuta ve kontrol devresiyle kontrol noktasının yok edildiği vurgulandı.
Suriye’de Deyr ez-Zor’un güneyinde ve güneydoğusunda düzenlenen üç hava saldırısında ise dört IŞİD tankının imha edildiği, birine de hasar verildiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...