Tgrt Haber
05 Ekim 2014 17:42

IŞİD'e ağır darbe!

Salahaddin kentine düzenlenen hava operasyonunda 14 IŞİD militanı hayatını kaybetti. IŞİD, Mansuriyye'deki barajın kapaklarını açtı

IŞİD'e ağır darbe!
ışid,hava saldırısı,

Irak ordusunun Salahaddin kentine düzenlediği bombardımanda terör örgütü IŞİD militanı 14 kişinin öldüğü bildirildi.Salahaddin İli Emniyet Müdürü Tümgeneral Hamad en-Namis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının Eğitim Müdürü ve oğlunu kaçırmasının ardından orduya ait savaş uçakları tarafından operasyon düzenlediğini belirtti. Namis, operasyonda ayrıca, 14 IŞİD militanının hayatını kaybettiğini ve örgüte ait bir askeri aracın imha edildiğini söyledi.
Ordunun kaçırılan 2 kişinin kurtarılması için bölgede geniş kapsamlı kara operasyonu da düzenlediği ifade edildi.Öte yandan, Diyala Emniyet Müdürü Tümgeneral Cemil eş-Şemri, IŞİD militanlarının Mansuriyye bölgesindeki baraj kapaklarını açması nedeniyle onlarca ailenin göç ettiğini kaydetti.
Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor
9 YENİ HAVA SALDIRISI
ABD ordusu, Irak ve Suriye'de IŞİD hedeflerine karşı 9 yeni hava saldırısı düzenledi.ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, Amerikan ordusu savaş uçaklarıyla Suriye'deki IŞİD hedeflerine 3, saldırı, bombardıman, savaş uçakları ve helikopterle de örgütün Irak'taki hedeflerine 6 yeni hava saldırısı düzenlendiği bildirildi.Suriye'de, El Mayadin'in kuzeybatısındaki saldırıda IŞİD'e ait 1 buldozer ile 2 tank imha edilirken, 1 araç da kullanılmaz hale getirildi. Rakka'nın kuzeybatısındaki 2 hava saldırısında ise örgütün büyük bir ünitesine saldırıldığı ve 6 muharebe mevzisinin yok edildiği kaydedildi.Saldırılarda CENTCOM'un sorumluluk sahasında konuşlanmış ABD Silahlı Kuvvetleri ve donanmasına ait uçaklar kullanıldı.
Irak'ta, Felluce kentinin kuzeydoğusundaki 4 hava saldırısında IŞİD'in 2 havan takımına, 1 büyük 2 de küçük ünitesine saldırı gerçekleştirildi. Hit kentinin güneydoğusundaki saldırıda 2 çok amaçlı askeri aracın kullanılmaz hale getirildiği belirtilirken, Sincar'ın kuzeydoğusundaki saldırıda da yine aynı türde 1 bir aracın imha edildiği ifade edildi.Açıklamada, uçakların operasyonların ardından bölgelerden güvenli biçimde ayrıldığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...