Tgrt Haber
07 Ocak 2014 12:35

IŞİD'e ağır darbe

Irak Şam İslam Devleti adlı örgütün komutanlarından Haci Bekir'in çatışmada hayatını kaybettiği iddia edildi.

IŞİD'e ağır darbe
Yerel kaynaklar, Suriye,Özgür Suriye Ordusu,İslam Devleti adlı örgüt ,

Yerel kaynaklar, Suriye'nin Halep kentinde  Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Irak Şam İslam Devleti adlı örgüt (IŞİD) arasında yaşanan yoğun çatışmalarda IŞİD'in etkili komutanlarından Haci Bekir'in öldüğünü öne sürdü.Beldedeki aktivistler Bekir'in ölümünü doğrularken, IŞİD konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.Öte yandan, bir haftadan bu yana ÖSO ile Halep'te çatışan IŞİD'in, muhaliflerin denetimindeki 46. tugayın denetimini ele geçirdiği ifade edildi.
Yerel kaynaklar, IŞİD'in 46. tugayın denetimini ele geçirmesinin ardından saldırılarını yoğunlaştıran ÖSO ve İslami Cephe'nin, Rakka, İdlib ve Halep'te IŞİD'in denetimindeki bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirdiğini belirtti.Esad'e karşı silahlı mücadele yürüten 7 büyük muhalif grubun birleşmesiyle oluşan İslami Cephe (El Cebhe el İslamiyye), "Suriye halkına karşı suç işleyen terör örgütü" ilan ettiği IŞİD'e karşı açtığı savaşı sürdürüyor. Alınan bilgiye göre, İslami Cephe grubunda yer alan Ahrar'uş Şam İslami Hareketi ile Ensar'uş Şam birlikleri İdlib'in Harabjoz köyünde IŞİD'e ait bir karakolu kuşattı.Hatay'ın Yayladağı ilçesi sınırı yakınlarındaki karakolun, uzun süren kuşatma sonucu silah kullanmadan ele geçirildiği, IŞİD mensuplarının karakolu terk ederek kaçtığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...